Renovarea locuinței – TOP 3 lucruri de care să ții cont

Dacă vrei să îți reamenajezi sau renovezi locuința, trebuie să ții cont de mai multe aspecte. De la designul dorit până la rezultatul final, trebuie să ai în vedere bugetul, materialele, timpul alocat și echipa care realizează proiectul. 

Chiar dacă dorești să îți faci renovarea de unul singur sau să angajezi o echipă de experți, trebuie să îți faci un plan și să ai în vedere și situații neprevăzute.

Iată 3 aspecte de bază ale unei reamenajări

  • Bugetul 

Unul dintre cele mai importante aspecte este bugetul. Pentru renovare, bugetul trebuie să fie bine calculat, deoarece pot apărea și cheltuieli neprevăzute. Pentru a crea un buget realist, trebuie să faci puțin studiu de piață în ceea privește materialele și uneltele necesare, dar și mâna de lucru. Prețurile variază în funcție de calitate și de disponibilitate. Desigur, un cu buget mai mare vei reuși să ajungi la reamenajarea mult dorită. Dar și cu un buget mic poți obține un rezultat bun, dacă te străduiești să cauți mai multe oferte. 

Este bine să pui deoparte o rezervă din bugetul alocat pentru a nu ajunge într-un stadiu al lucrării aproape final și să rămâni fără bani. 

  • Materiale și unelte 

Pentru o reamenajare reușită ai nevoie de materiale și instrumente de lucru de calitate. Cu siguranță îți dorești ca renovările din locuința ta să fie cât mai rare. De aceea trebuie să optezi pentru materiale și unelte de calitate. Fie că faci tu lucrarea sau o echipă angajată, materialele trebuie să fie calitative, pentru a ajunge la rezultatul dorit. De asemenea, garanția că renovarea va trece testul timpului poate fi oferită dora de materiale superioare. 

Uneltele sau instrumentele de lucru sunt la fel de importante ca materialele. Pentru renovări ai nevoie de mai multe unelte. De exemplu, poți alege unul dintre aceste polizoare unghiulare de la Bricolaj, alături de alte scule electrice necesare. Alege unelte potrivite și materiale de calitate și vei vedea că rezultatul va fi cel așteptat. 

  • Mâna de lucru 

Dacă îți place să repari lucrurile de prin casă sau să petreci timp meșteșugind una alta, e posibil să nu ai nevoie de o echipă de experți pentru renovare. Desigur, depinde de amploarea lucrării. Dacă e vorba de exemplu doar de văruit locuința, nu e nevoie neapărat să chemi o echipă. E de ajuns să îți iei câteva zile libere și poți să te descurci singur. 

Dacă însă e vorba de o lucrare mai complicată, este cel mai bine să o lași în mâna unei echipe de experți. Ei vor termina lucrarea într-un timp scurt și vor ști să facă o renovare sau reamenajare profesionistă. Ei te pot ajuta și cu o aproximare în ceea ce privește bugetul, deoarece este domeniul lor și cunosc în mare prețurile de pe piață. 

Așadar, ține cont de aceste 3 aspecte de bază înainte de a începe renovarea. Toate sunt la fel de importante, deoarece doar împreună te pot face să obții reamenajarea mult visată. Fii atent la buget, dar încearcă să cauți materiale și unelte de calitate. Ține minte că doar o renovare făcută ca la carte va trece testul timpului. Sursa foto: unsplash.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.