Reprezentant al Ambasadei SUA în România, prezent în municipiul Baia Mare

Miercuri, 23 martie 2016, primarul Cătălin Cherecheș a primit vizita atașatului politic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, Matthew Jones, cu care a discutat aspecte economice, sociale și politice locale. Vizita reprezentantului Ambasadei SUA face parte dintr-o serie de călătorii prin România care au ca scop o mai bună cunoaștere a țării, dar și a liderilor locali și regionali din administrație și politică.
Pe parcursul vizitei în Baia Mare, Matthew Jones s-a întâlnit cu factori politici și administrativi pentru a discuta elemente legate de alegerile locale și parlamentare.

„Am avut bucuria să îl primim pe domnul Matthew Jones, cel care este secretarul politic al Ambasadei Statelor Unite cu care am discutat despre tot ceea ce înseamnă politica județului, politică națională, lucruri care țin de dezvoltarea orașului și a județului, chestiunile legate de modul în care văd organizarea administrației locale în România, modul în care văd așezarea politică după alegerile locale și modul în care se vor regăsi prioritățile cetățenilor pe agenda Consiliului Local și modul în care voi impulsiona Consiliul Local să respecte prioritățile pe care le gândesc cetățenii. Voi transmite săptămâna viitoare Ambasadei și modul în care gândim anumite evenimente de ordin social, cultural și economic pentru acest an în Baia Mare astfel încât să poată să fie prezenți și reprezentanții Ambasadei. Am avut bucuria să văd că există o amplă deschidere față de municipiul Baia Mare și administrația locală. Am văzut că erau foarte bine documentați cu privire la evaluări de ordin electoral și cred că este o chestiune care ține de modul în care un partener strategic își cunoaște partenerul de echipă”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Mai mult, în cadrul întâlnirii dintre primarul Cătălin Cherecheș și reprezentantul Ambasadei SUA s-a discutat și despre integrarea socială a comunității rome.

„Este un subiect sensibil, delicat. Este un subiect pentru care primim tot sprijinul Ambasadei SUA. Cred că este foarte util în acest moment să fim transparenți în fiecare acțiune pe care o facem cu privire la comunitatea romă și am toată încrederea că lucrurile vor funcționa înspre integrarea comunității rome, înspre educație, înspre muncă, disciplină, înspre respect față de lege. Așadar a fost o discuție pozitivă”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
sursa:baiamare.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.