Respect pentru natura. Consideratie pentru oameni!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Azi, Ocolul Silvic al municipiului Baia Mare s-a aflat la cea de a 10-a aniversare.

La ceas aniversar, toti cei prezenti, conducerea, oficialitatiile precum si invitatii au luat parte la un bilant al activitatii care de-a lungul timpului nu a intarziat sa rodeasca si sa atinga obiective deosebite.

Aceasta institutie a fost infiintata in anul 2005, scopul acesteia fiind “de a realiza gospodarirea silvica si gestionarea durabila a padurilor si altor terenuri cu vegetatie forestiera din proprietatea Muncipiului Baia Mare, pe baza amenajamentelor silvice si a normelor tehnice specifice”.

Munca celor care au grija de padurile noastre, nu a fost in zadar. Atfel spus, Ocolul Silvic Municipal este custodele Sitului Natura 2000 Arboretele de castan de la Baia Mare si a Rezervatiei Naturale de castan comestibil din anul 2010. In anul 2015 a fost aprobat Planul de Management al Sitului, iar in perioada 2009-2015 au fost amenajate in padurile din apropierea orasului un numar de peste 80 de locuri de picnic amplasate in 5 zone de interes turistic..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mai mult de atat, baimarenii se pot mandri cu “unul dintre cele mai bune Ocoale Silvice din Romania”, a conchis Maftei Lesanu doctor inginer.

In cadrul acestei actiuni, a fost prezent si primarul Catalin Chereches care a inmanat diplome pentru activitatea deosebita a domnului director Calin Lupse dar si a domnului doctor inginer Maftei Lesanu.

Cu totii suntem constienti ca padurea este cea care vecheaza asupra sanatatii noastre, ne ocroteste si contribuie la cresterea calitatii vietii.Dar cati dintre noi ajutam la acest lucru?

Pe principiul “natura ne aseamana, educatia ne deosebeste”, noi suntem responsabili pentru un viitor al acestui aur verde al naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.