Restricţii de circulaţie pentru automarfare, pe teritoriul Ungariei

Autorităţile de frontieră ungare au informat Poliţia de Frontieră Română că în data de 19.05.2024, în intervalul orar 07.00 – 23.00 (ora României) și în data de 20.05.2024, între orele 07.00 – 23.00 (ora României) pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că zilele de 19 și 20 mai 2024 sunt declarate zile de sărbătoare (Rusalii).

Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţii de circulație pe drumurile publice din Ungaria. Transportul umanitar sau de animale vii, bunuri perisabile, combustibil și alte bunuri de primă necesitate nu este supus acestor măsuri restrictive.
În perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii.
Autorităţile de frontieră din cele două state sunt în contact permanent, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate (folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

Recomandări:
La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.
De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată și pentru autovehiculele de mare tonaj, care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.