Rețeta care curăță și protejează plămânii

Recomandăm următoarea rețetă pentru cei care suferă de afecțiuni pulmonare, pentru foști fumători sau pentru consumatori activi sau pasivi de tutun. Din cauza poluării din aer și din produsele ingerate, toate organele suferă dar în ceea ce privește fumul de țigară, plămânii sunt cei mai vătămați. Din fericire, această problemă se poate remedia cu ajutorul unor alimente și plante care conțin substanțe care ajută la purificarea, protejarea și regenerarea plămânilor.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Întregul corp va beneficia de efectele recuperatoare și tonice.

Pentru a prepara băutura, este nevoie de:

  • 2 linguri turmeric măcinat (sau 2,5 linguri de rădăcină proaspătă de turmeric rasă)
  • 400 g ceapă tocată
  • 400 g miere
  • 1 L apă
  • 1 bucată (cât degetul mare) de rădăcină de ghimbir rasă
  • 1 lingură ulei de cocos sau alt ulei
  • Un sfert linguriță piper negru măcinat

Apa, ghimbirul și ceapa se pune într-o cratiță. Se pune pe foc și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă și uleiul, piperul și turmericul măcinat.

Se amestecă, se reduce temperatura și se fierbe până apa scade la jumătate.

Se strecoară printr-un tifon gros, se lasă să se răcorească puțin după care se adaugă și mierea.

Se amestecăm bine până se obține un sirop.

Siropul se transferă într-o sticlă și se păstrează la frigider.

Cantitatea obținută este suficientă pentru un tratament de 10-14 zile, însă cel mai indicat este ca siropul să fie preparat odată la câteva zile, pentru a-l consuma cât mai proaspăt.

Se recomandă câte 2 linguri de sirop pe zi, cu 2 ore înainte sau după micul dejun și cină.

Între cure se dace câte o pauză de 1-2 săptămâni.

Ingredientele principale din această rețetă, turmericul, ceapa și ghimbirul, sunt doar câteva exemple de alimente/plante care ajută la regenerarea și la purificarea plămânilor.

Turmericul este un antioxidant excelent pentru ficat și pentru plămâni. Potrivit studiilor, este eficient în prevenirea și în tratarea unui număr mare de boli, întrucât este:

  • Digestiv
  • Vasodilatator
  • Antiinflamator
  • Detoxifiant
  • Antiviral
  • Antibacterian
  • Anticancerigen
  • Antidiabetic
  • Hipocolesterolemiant

Curcumina, compusul activ din turmeric, protejează plămânii și îmbunătățește considerabil funcția pulmonară.

Mai mult, reduce și nivelul stresului oxidativ din țesutul pulmonar (nicotina crește acest nivel) și mărește apărarea antioxidantă.

Curcumina atenuează și leziunile pulmonare și fibroza provocate de medicamentele chimioterapice, agenți toxici și radioterapie.

Potrivit numeroaselor studii farmacologice și cercetări pe animale, turmericul ar putea avea un rol protector în boala pulmonară obstructivă cronică, leziunile pulmonare acute, astm alergic și sindromul de detresă respiratorie acută.

La șoareci, curcumina a suprimat progresia cancerului pulmonar prin inhibarea inflamației intrinseci și extrinseci și prin efecte directe antitumorale.

Curcumina poate prelungi faza premalignă și poate înceitini progresia cancerului pulmonar la pacienții cu risc crescut de boala pulmonară obstructivă cronică.

Potrivit unui studiu din anul 2018, curucima este eficientă și împotriva infecțiilor virale și bacteriene precum tuberculoza sau gripa. Reglează răspunsul imun și împiedică lezarea țesutului pulmonar.

La rândul său, ghimbirul are și el efecte protectoare la nivel pulmonar. Potrivit studiilor, reduce eficient daunele pulmonare cauzate de hiperoxie și inflamație.

În plus, are efecte bronh-relaxante și poate fi util în astm.

Potrivit unui studiu din anul 2017, ghimbirul este un agent antioxidant și antiinflamator care ameliorează anomaliile pulmonare provocate de stresul oxidativ.

Ceapa este, de asemenea, antioxidant șu imunomodulatoare iar uleiurile sale au efect antiastmatic și combat și obstrucția bronșică.

Quercetina din ceapă inhibă eliberarea histaminei și acționează ca un agent anti-alergic.

Potrivit unui studiu din anul 2019, ceapa și chimenul negru (negrilica) atenuează efectele patologice ale nicotinei la nivelul plămânilor.

Consumul de ceapă reduce cu 50% riscul de cancer pulmonar la fumători.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.