Rețetă mănăstirească – 100g miere polifloră, 50g hrean ras și 1 ridiche neagră

Ridichea neagră este o rădăcinoasă folosită în medicina populară din antichitate, mai ales ca stimulent al funcției biliare. Detoxifiază ficatul, stimulează producția de bilă din ficat, menține sănătatea vezicii biliare și ajută și la curățarea sângelui.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Mai mult, ridichea neagră reduce inflamația de la nivelul gâtului și gurii și este util și în constipație, datorită conținutului bogat în fibre care au un efect laxativ blând.

Este folosită, în numeroase sisteme de medicină tradițională, pentru tratarea afecțiunilor respiratorii: are capacitatea de a combate eficient bronșita, virozele, durerile în gât, tusea, gripa și răceala.

Ucide fungii, virusurile și bacteriile, întrucât are proprietăți antimicrobiene și imunostimulatoare.

Este un aliment bogat în nutrienți, așadar poate ajuta și în remedierea deficitelor de minerale și de vitamine.

De asemenea, consumul de ridiche neagră este asociat cu o mai bună funcționare a sistemului nervos și cardiovascular, cu ameliorarea durerilor musculare și cu tratarea litiazelor urinare.

Se recomandă celor care suferă de boala Graves sau de hipertiroidism, întrucât ajută la reglarea nivelurilor hormonale.

Ridiche neagră cu hrean și miere – Ingrediente, mod de preparare, mod de administrare

  • 100 g miere polifloră
  • 50 g hrean ras
  • 1 ridiche neagră, potrivită

Hreanul se dă pe răzătoarea mică și se amestecă cu mierea.

Ridichea se spală bine, cu tot cu coajă. Se usucă, se scobește în mijloc și se scoate miezul.

Se umple cu pasta de hrean și miere, se așază într-un bol și se lasă deoparte, la macerat, timp de 2 zile.

Este important ca ridichea să stea cât mai dreaptă: pe parcursul celor 2 zile, în centru se va crea un lichid subțire ca un sirop și există riscul ca acesta să se verse.

Ulterior, după 48 de ore, siropul se transferă într-un borcan de sticlă. Se scobesc ușor și pereții ridichii și se adaugă peste sirop.

Borcanul se închide ermetic și se păstrează într-un loc întunecos și răcoros.

La nevoie, se recomandă câte 1 linguriță de mai multe ori pe zi.

Contraindicații / Precauții

A se evita consumul de hrean de către cei care suferă de afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, sindromul colonului iritabil și boli de rinichi grave.

Este contraindicat și pe perioada sarcinii și alăptării.

A se consulta medicul înainte de a începe o cură cu hrean, mai ales dacă se urmează un tratament medicamentos.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.