REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

La data de 28 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a patru persoane cercetate pentru savârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2022 – iunie 2023, cinci bănuiți (unul dintre aceștia este arestat în altă cauză) au comercializat în mod repetat, droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv, consumatorilor, din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 60 și 400 de lei.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Cluj, fiind descoperite și ridicate cantități de droguri de mare risc (3-CMC) și substanțe cu efect psihoactiv (2 MMC), porționate și ambalate în plicuri de tip ziplock, plicuri de tip ziplock neutilizate, cântare de mare precizie, mai multe telefoane mobile și sume de bani în lei.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă, a celor cinci bănuiți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Gherla și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Cluj și Mureș.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.