Revelion de poveste la Pensiunea Izișoara Resort*** din comuna Săcel, Maramureș!

Revelion de poveste la Pensiunea Izișoara Resort*** din comuna Săcel, Maramureș!

Pachetul de Revelion  la Pensiunea Izișoara Resort*** din comuna Săcel a cuprins 4 zile, cu o ofertă ca-n povești.

Oaspeții au fost întâmpinați în 30 decembrie 2022 cu  pălinca tradițională,vișinată și cu o  cină pregătită în stil maramureșean.

Ceii  mici au avut parte, și ei,  de un meniu specific vârstei lor. Seara a continuat cu o demonstrație de tors manual, iar oaspeții au ascultat colinde.

A doua zi, 31 decembrie 2022, oaspeții au început ziua cu un mic dejun de tip bufet suedez, iar la prânz au participat la tăierea porcului.

Au băut  vin fiert, pălincă fiartă cu piper și ceai cald.  Au servit , din belșug, sărmăluțe și plăcinte calde.

Petrecerea a continuat pe ritm de muzică și colinzi din folclorul românesc. A urmat pomana porcului , tochitură cu carne proaspătă de porc gătită după o rețetă autentică din Maramureș.

Masa festivă a debutat la ora 21 iar turiștii au avut parte de un meniu festiv,un open bar -consum nelimitat de  băuturi alcoolice.

La petrecere au venit și  colindătorii din sat iar  distracția a fost însuflețită de către ceterașii de la Pensiune. Petrecerea a durat până dimineața.

Ziua de 1 ianuarie 2023 a început  cu un mic dejun de tip bufet suedez, apoi oaspeții au vizitat obiectivele turistice din apropiere.

La întoarcere  au avut parte de un prânz gratuit din partea gazdelor iar seara s-a încheiat cu o cină bogată. Cei doritori au avut parte de o sesiune de modă, prin îmbrăcarea costumul tradițional, la obiectivul turistic “Moara lui Magdău” din localitate.

A doua zi din an, turiștii au avut parte de un nou mic dejun bogat, și-au luat rămas-bun de la gazdele primitoare, au menționat că se vor întâlni din nou, cu mare plăcere, de Paște de Crăciun și de Revelion.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.