REVENIREA LA NORMALITATE

poza presaÎn timp ce liderii PNL își concetrează toată atenția și energia creând scandaluri mediatice împotriva social-democraților, oamenii au nevoie în continuare de un guvern care să se preocupe de problemele economico-sociale ale României. Majoritatea parlamentară PSD-UNPR-PC care susține Guvernul Ponta suntem conștienți că românii au nevoie în continuare de politici publice, de fapte și nu de vorbe.

Astfel, săptămâna aceasta Camera Deputaților a  adoptat cu 285 voturi „pentru” şi două abţineri,  proiectul de lege inițiat de senatorul PSD Şerban Nicolae, ce prevede scutirea tuturor persoanelor cu handicap grav sau accentuat de la plata taxei pentru autovehicolul din posesie, indiferent dacă acesta este sau nu adaptat handicapului. Era necesară o asemenea reglementare întrucât până în prezent scutirea de la plata rovignetei se aplica doar pentru autovehiculele adaptate, ceea ce creea un mare disconfort persoanelor nevăzătoare sau paraplegice ce au aceleași nevoie de deplasare ca oricare alt om, însă al căror handicap nu necesită adaptarea autoturismului.

Suntem obligați să reprezentăm interesele tuturor românilor și să reglementăm legislația în vigoare astfel încât să fie de actualitate și nediscriminatorie. Se impunea modificarea legislației în domeniul sportiv astfel încât să egalizăm șansele și beneficiile acordate sportivilor cu dizabilități în raport cu ceilalți sportivi. Așadar, Camera Deputaților a adoptat modificarea Legii educației fizice și a sportului în baza principiului egalității de șanse, astfel încât persoanele cu dizabilități care obțin medalii și/sau rezultate la competiții sportive echivalente Jocurilor Olimpice, Campionatelor Mondiale și Europene să fie recompensați la același nivel cu sportivii care participă la competițiile clasice, fără discriminare. În plus, bazele sportive trebuie dispună de facilități speciale și să permită accesul și pregătirea persoanelor cu dizabilități. Trebuie să oferim tuturor sportivilor noștri condițiile necesare pregătirii lor.

Însă, poate cel mai important proiect legislativ votat în acestă sesiune parlamentară-

REDUCEREA TVA LA 9% a fost adoptată în unanimitate săptămâna aceasta în plenul Camerei. Proiectul prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie 2015, pentru livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, destinate consumului uman și animal, serviciile de restaurant și de catering.

Felicit Guvernul Ponta pentru implementarea acestei măsuri cu impact pozitiv puternic deopotrivă economic, cât și social. Totuși cred că reflecția acestei măsuri este tocmai ridicarea nivelului de trai al cetățenilor. Personal, consider că scăderea TVA-ului la 9% este încununarea succesului celor 3 ani de guvernare eficientă.

 PNL susține această măsură, deși ne acuză că nu am adoptat-o mai repede. Țin să le reamintesc colegilor că nu ne jucăm cu viețile oamenilor sau cu economia României, așa cum a făcut­-o regimul PDL a lui Băsescu, ce acum s-a reîncarnat în actualul PNL. Măsura fiscală de reducere a TVA-ului a fost adoptată și implementată în momentul în care am fost pregătiți, pentru că după cum am demonstrat în acești ani, punem pe primul loc stabilitatea și siguranța românilor.  Pot să spun că pentru aceste generații de sacrificiu ale ultimilor ani, acest moment a fost unul istoric, de revenire la normalitate!

tataru

 

 

                                                                                       

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.