Revoltă la Berbeşti din cauza unei parcări pe DN18!

lucrari-dn-18-giulestiÎntâlnirea de la Berbești (comuna Giulești), desfășurată duminică, 21 februarie, a fost legată de opoziția cetățenilor vizavi de înființarea parcării pentru odihnă a vehiculelor de transport internațional. La întrunire a participat tot satul. Au fost, de asemenea, prezenți: prefectul Anton Rohian, Eugen Cecan, directorul CNADNR Cluj, firma de consultanță și reprezentantul constructorului – Aktor. S-a dezbătut problema imposibilității accesului oamenilor la terenurile din spatele parcării. Localnicii se opun categoric ca parcarea să fie amplasată pe teritoriul lor, din motive care nu țin neapărat de proiect, ci pentru că astfel nu vor mai avea posibilitatea să își folosească terenurile în scopurile gândite de ei.

A fost o adunare destul de vehementă, la care s-au ridicat probleme pertinente, dar și probleme fără legătură cu DN18. Localnicii consideră că exproprierile nu le-au fost aduse la cunoștință în timp util, ci au fost puși în fața faptului împlinit. Instituția Prefectului Maramureș trebuie să țină cont de opiniile exprimate de un întreg sat, Berbești, astfel că a chemat la discuții actorii principali.

Concluzia este că marți, 24 februarie, vor veni la Instituția Prefectului reprezentanții firmelor responsabile de finalizarea lucrărilor pe DN18, pentru a întocmi un material pe baza căruia CNADNR să dea o soluție convenabilă ambelor părți. Acest lucru este neapărat necesar, dată fiind starea conflictuală și de revoltă existentă la Berbești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.