REVOLTĂTOR – Unul dintre agresorii lui Marian Cozma a ieşit din puşcărie.

marian cozmaPetre Cozma, tatăl regretatului handbalist Marian Cozma, simte cum cineva îi înfige un burghiu în stomac de fiecare dată când sub ochi îi apare o informaţie legată de ucigaşii sufleţelului lui, aşa cum îşi alinta uriaşul cu păr blond şi mers robotic. Cu pleoapele grele de somn, dis-de-dimineaţă, înaintea unui meci de handbal pe care copiii de la şcoala ce-i poartă numele fiuluii său l-au jucat, Nea Petre a aflat că unul dintre agresorii lui Marian îşi oxigenează plămânii în libertate. „Ştii cum spun eu… părinţii ucigaşilor îşi vor mai vedea copiii, eu nu o să-l mai văd niciodată pe băiatul meu. Cu bani se face totul… sunt scârbit”, spune seniorul Cozma, cu o voce gâtuită. Ce s-a întâmplat de fapt!?

Presa maghiară scrie că Pal Gabor, unul dintre curajoşii care l-au lovit pe la spate pe fostul campion cu Dinamo, a fost eliberat pe 4 martie nu pentru că ar fi fost curat ca un nufăr, ci pentru bună purtare. Cuminte ca un îngeraş sau scos basma curată de o pleiadă de avocaţi de soi, Gabor a petrecut cinci ani după gratii. Agili ca nişte caşaloţi eşuaţi, poliţiştii maghiari l-au prins pe Gabor abia în 2011, la doi ani de la asasinarea lui Cozma!

„Pe 4 martie, infractorul Pal Gabor a fost eliberat pentru bun comportament de care a dat dovadă în inchisoare. Individul care este responsabil pentru moartea lui Marian Cozma a primit 5 ani din partea justiţiei maghiare şi acum se află în libertate”, notează kuruc.info. Sursa citată scrie că Pal Gabor a trecut din nou la acţiune.  „Se pare că nu i-au fost de folos anii petrecuţi în inchisoare. După eliberare, el încearcă să facă rost de bani prin ameninţări şi prin intimidare.  El a fost capturat în 2011 când a încercat să lovească un poliţist, continuă publicaţia maghiară. Pal Gabor şi Bihari Csaba sunt cei doi agresori care i-au ţinut la distanţă pe cei care au vrut să sară în apărarea lui Marian în interiorul localului Patriota din Vezprem. Apoi, cei doi au dispărut ca nişte fantome şi nimeni nu le-a mai dat de urmă. „Nici nu mai vreau să aud, mă voi întâlni eu vreodată cu ei”, mai spune încercatul părinte.

Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria, Kuria, a majorat în octombrie 2012 pedeapsa lui Ivan Sztojka, unul dintre cei trei asasini. Kuria a decis să majoreze pedeapsa lui Ivan Sztojka de la opt la 13 ani, dar a lăsat neschimbate pedepsele de 18 ani de închisoare ale celorlalţi doi acuzaţi, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth. Kuria a decis să schimbe acuzaţia în cazul lui Sztojka de la rănire corporală gravă la tentativă de crimă.

Raffael şi Nemeth au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă în iunie 2011, iar Sztojka a primit 20 de ani de închisoare. Ei au făcut apel şi pedepsele cu închisoare pe viaţă au fost reduse la 18 ani de închisoare, iar cea de 20 de ani a fost redusă la opt, în aprilie 2012. În motivaţia sa, Curtea de Apel a definit faptele lor drept omucidere şi rănire corporală gravă. Reducerea sentinţelor de către Curtea de Apel din Gyor a generat critici publice şi l-a determinat pe ministrul ungar al Justiţiei să ceară preşedintelui Curţii Supreme să „revizuiască practicile din justiţie”.
Mai multe pe prosport.ro
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.