REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2017: Subiect controversat, se anunţă multe contestaţii

REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2017: Subiect controversat, se anunţă multe contestaţii

Au fost probleme în acest an la examenul de admitere de la Academia de Poliție 2017, scrie dcnews.ro.

REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2017 UPDATE:Instituţia de învăţământ a comunicat în cursul serii că se va ţine cont de răspunsul corect, nu de barem.

„În temeiul art. 58 alin. (2) din Regulamentul nr. 789/2017 privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la studii universitare de licență în facultățile Academiei de Poliție „Al. I. Cuza” în anul 2017, conform căruia membrii Comisiei Centrale de Admitere răspund de legalitatea concursului de admitere, Comisia Centrală de Admitere pe Academie, analizând unele aspecte sesizate de candidații care au susținut proba scrisă de evaluare a cunoștințelor în data de 08.08.2017 (seria a 3-a), referitoare la baremul stabilit pentru întrebările la disciplina Istorie, a hotărât următoarele: Se modifică baremul de corectare în sensul că la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 se acordă 1 (un) punct numai candidaților care au indicat ca variantă de răspuns litera a). În cazul candidaților care la întrebarea 28 de la Grila A3 și întrebarea 22 de la Grila B3 au indicat ca variantă de răspuns litera b), punctajul obținut la disciplina Istorie scade cu 1 (un) punct. În cazul candidaților care la întrebările sus-menționate au indicat ca variantă corectă litera c) sau litera d) punctajul acordat inițial nu se modifică”

Emoții mari pentru cei care au susținut proba scrisă la admiterea la Academia de Poliție 2017. Rezultatele la Academia de Poliţie 2017 se vor afişa joi, 10 august. Depunerea contestațiilor se face în perioada 10 – 11 august, iar afișarea rezultatelor finale se va face pe data de 11 august.

Este vorba despre Grila 22 de la B3, proba scrisă la Istorie, mai precis subiectul: „Marcați pe foaia de concurs litera corespunzătoare ordinii cronologice pe care o considerați corectă:

A. Mihail Gorbaciov devine secretar general al P.C. al U.R.S.S.; (1985)

B. Nicolae Ceaușescu renunță la clauza națiunii celei mai favorizate; (1988)

C. Scrisoarea celor 6. (1989)

a) ABC;

b) BAC;

c) BCA;

d) CAB. Răspunsul corect era a), dar în barem, varianta corectă dată era b).

Anii din paratenză reprezintă datele corecte care îi ajuta pe tineri să identifice varianta corectă.

(w670)

Găsiţi antonimul cuvântului „zbir”, sinonimul lui „prinos” – acestea au fost două din cerinţele examenului de admitere la Academia de Poliţie – frecvenţă redusă.

Candidat pentru a cincea oară la această instituţie de învăţământ, Marina Godină a criticat pe Facebook subiectele care mai degrabă presupuneau ghicirea răspunsurilor corecte.

„Am luat azi la examen media 7.50 și am șanse spre zero să fiu admis. Partea bună e că sunt mai obișnuit să pic decât să reușesc, așa că nu e o tragedie pentru mine și nu se termină lumea. Urmează însă o perioadă în care mă voi gândi serios dacă voi mai continua într-un sistem din care eu simt că nu prea mai fac parte”, a scris poliţistul Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

În legătură cu examenul susţinut azi, poliţistul dezvăluie câteva dintre cerinţe.

„.Degeaba pierzi nopți învățând dacă te întreabă care e antonimul cuvântului „zbir”, sinonimul lui „prinos” sau alte tâmpenii fără de care pot dormi la fel în viață. I-aș spune câteva sinonime celui care a conceput subiectele de azi și care, în opinia mea, și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani. La istorie, unde cu toată modestia afirm că pot discuta de la egal la egal cu orice profesor de gimnaziu, am greșit azi 8 întrebări din 30. Enorm, în condițiile în care țelul meu era nota 10, dar explicabil ținând cont de întrebările date. Ba mai mult, cel care a conceput subiectele a vrut să confirme bancurile cu Garcea, iar la una din grile două răspunsuri erau identice. Noroc că niciunul nu era corect, dar mă întreb totuși de ce nu a fost capabil să conceapă un test cu 30 de răspunsuri clare, unice, fără erori și fără ambiguități”.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.