REZULTATE ADMITERE POLITIE 2020.Vezi cu ce note s-a intrat, când se fac contestaţii. SUBIECTE şi BAREME admitere poliţie 2020

REZULTATE ADMITERE POLITIE 2020.Vezi cu ce note s-a intrat, când se fac contestaţii. SUBIECTE şi BAREME admitere poliţie 2020

Rezultate admitere scoli politie 2020. Luni, 20 ianuarie, sunt publicate rezultatele la examenul de admitere în Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, sesiunea ianuarie 2020. În aceeaşi zi, se anunţă rezultate şi la celelalte scoli de politie.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Rezultate admitere Școala de subofițeri Câmpina 2020. Cu ce medii s-a intrat anul acesta la Şcoala de Poliţie

Rezultatele de la această sesiune de admitere au fost mai bune decât cele de anul trecut. În ciuda subiectelor de o dificultate ridicată, ultima medie de admitere a fost acum de 71 de puncte. Cea mai mare medie a fost de 99 de puncte. Spre comparaţie, anul trecut s-a intrat cu 64 de puncte drept cea mai mică medie.

Examenul a constat din 90 de întrebări, 60 la limba română şi 30 la o limbă engleză sau franceză, la alegere. O singură variantă de răspuns din cele patru puse la dispoziţie era corectă.

Tinerii care vor intra la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina vor studia timp de un an, mai precis şase luni de cursuri şi şase luni de practică la sediile de Poliţie din oraşele unde îşi au domiciliul. Este ultima generaţia care va face doar un an de şcoală, pentru că, începând cu 2021, Ministerul de Interne vrea să introducă un sistem de şcolarizare de doi ani.

Rezultate admitere Școala de subofițeri Câmpina 2020

Cei care au dorit să urmeze o carieră în MAI au susţinul examenul de admitere în şcolile de poliţie în perioada 10-23 ianuarie 2020. Concurenții s-au bătut pe cele 765 locuri scoase la concurs anul acesta. După ce s-a încheiat testarea psihologică, desfășurată la inspectoratele județene de poliție din teritoriu, numărul total al candidaților rămași în cursă este de 5.042, dintre care 4.060 candidați la Școala de Poliție de la Câmpina.

Vă reamintim că cele 765 locuri pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina sunt repartizate astfel:

 • 700 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR,
 • 20 sunt pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP),
 • 2 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA),
 • 2 la Centrul Național pentru Sistemul de Informații Schengen (CNSIS),
 • 3 pentru Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV),
 • 25 locuri pentru Inspectoratul General de Imigrări (IGI),
 • un loc pentru Centrul de Psihosociologie (CPS),
 • un loc pentru Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale și
 • 11 locuri la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (AIC).Candidaţii pot formula contestaţii, în nume personal, în termen de 24 de ore de la momentul afişării rezultatelor.Rezultatele finale la concursul de admitere în şcolile de poliţie, sesiunea ianuarie 2020, vor fi anunțate în data de 23 ianuarie 2020, după soluționarea tuturor contestațiilor.
 • Proba scrisă s-a desfășurat pe 19 ianuarie și a constat într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleza sau franceza). O zi mai târziu, pe 20.01.2020 are loc afişarea rezultatelor (în funcţie de ora la care se vor definitiva activităţile prevăzute de metodologie).Subiecte, breme și tematică pentru admitere 2020Proba, normele şi baremele pentru evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile MAI, precum şi ale candidaţilor recrutaţi în vederea ocupării prin concurs a posturilor vacante, le găsiți afișate pe siteul http://www.scoalapolitie.ro.Tematica și bibliografia recomandate candidaților înscriși la concursul de admitere în școlile de agenți de poliție pentru sesiunea ianuarie 2020, poate fi consultată pe siteul Scolii de Poliție Câmpina, http://www.scoalapolitie.ro,  fiind afișată pe 14 august 2020.

  Contestaţii şi rezultatele finale admitere şcoli poliţie 2019

  Candidaţii pot formula contestaţii, în nume personal, în termen de 24 de ore de la momentul afişării rezultatelor.

  Rezultatele finale la concursul de admitere în şcolile de poliţie, sesiunea ianuarie 2020, vor fi anunțate în data de 23 ianuarie 2020, după soluționarea tuturor contestațiilor.

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”

Străbătând şoseaua ce duce spre munte, descoperim Şcoala de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr”, aşezământ plin de tradiţie ce sărbătoreşte 50 de ani de existenţă. De numele avocatului şi deputatului liberal Vasile Lascăr este legată prima lege organică a poliţiei, concepută după principii moderne, pornind de la realităţile şi necesităţile specifice româneşti. El este cel care a dat stabilitate funcţionarului de poliţie.

Înfiinţată la 1 februarie1968, instituţia se numără printre primele şcoli aparţinând Ministerului de Interne care au pregătit poliţişti, oameni implicaţi în problemele comunităţii prin desfăşurarea activităţilor specifice de menţinere a climatului de ordine şi siguranţă publică,de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional.

În anul 1968, prin Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 3591 din 01.01.1968, aici se înfiinţează Şcoala Militară de Perfecţionare a Subofiţerilor de Miliţie Câmpina, iar la 1 martie 1968 aceasta îşi deschide porţile pentru o primă serie de 500 de cursanţi.

În ianuarie 1993, cu prilejul aniversarii a 25 ani de la înfiinţare, prin Ordinul ministrului de interne nr.273, unitatea a primit denumirea de: Şcoala Militară de Agenţi de Subofiţeri de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.
Locul pentru amplasarea şcolii a fost ales pe vechiul domeniu al savantului chimist dr. Constantin Istrati, care fusese donat de proprietar ca parc al oraşului. În timpul celui de-al doilea razboi mondial se instalează aici o unitate militară germană, precum şi depozite de muniţie şi armament, fiind un important punct strategic şi militar privind accesul pe Valea Prahovei. Dupa război, redevine loc de agrement pentru câmpineni.

De-a lungul deceniilor de existenţă, şcoala a pregătit şi a format peste 70 de promoţii de poliţişti. Începând cu anul 2000, aici se pregătesc şi agenţi de poliţie femei, la început, prin alocarea, anual, a unui număr variabil de locuri, în funcţie de necesităţi, în prezent numărul de locuri fiind nediferenţiat. Din anul 2005, instituţia este cunoscută ca Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina.

În cei 50 ani de existenţă, şcoala a evoluat continuu. Au fost construite şi amenajate spaţii moderne de învăţământ, de cazare şi blocuri alimentare unde pot servi masa concomitent peste 1500 de cursanţi. De asemenea, au fost amenajate terenuri de sport, săli de pregătire fizică şi recuperare şi, nu în ultimul rând, săli documentare şi laboratoare pentru toate specializările în care îşi desfăşoară activitatea agenţii de poliţie.

Premergător împlinirii a 50 de ani, în premieră pentru instituţiile Ministerului Afacerilor Interne, Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” a sigilat “Capsula Timpului” – o modalitate gândită pentru a nu se pierde din informaţii, din mesaje şi moduri de a lucra, pe fondul schimbărilor, al tranziţiilor, uneori bruşte, dintre generaţii.

Astfel, s-a dorit să se împărtăşească generaţiilor viitoare din experienţa şi nivelul la care instituţia se află în momentul de faţă (prezentul nostru, trecutul lor), cu tot ceea ce înseamnă, în primul rând oamenii, atât personalul care lucrează, cât şi elevii, sistemul de învăţământ promovat, dotarea logistică, activitatea intra şi interinstituţională, recunoaşterea profesională în ţară şi în străinătate. Iniţiativa a aparţinut domnului chestor de poliţie dr. Tomescu Ion, în semn de apreciere faţă de activitatea întregului personal şi a promoţiilor de elevi/ cursanţi, care s-au format ca specialişti ai Poliţiei Române, din anul 1968 şi până în prezent.

S-a ales ziua de 25 Martie 2016 ca moment de începere a curgerii timpului, pentru dubla sa semnificaţie, şi anume împlinirea a 194 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, iar emoţia şi importanţa sunt amplificate de faptul că se sărbătoreşte în aceeaşi zi cu Sfânta sărbătoare creştin-ortodoxă „Buna Vestire”. Termenul de deschidere stabilit este 25 martie 2043, atunci când Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” va avea 75 de ani de activitate.

Școala este cunoscută şi prin faptul că este cea mai mare ca întindere şi capacitate

Dintre toate instituţiile de învăţământ ale M.A.I, şcoala este cunoscută şi prin faptul că este cea mai mare ca întindere şi capacitate. După evenimentele care au avut loc în România în 1989, pregătirea şi formarea agentului de poliţie capată o nouă dimensiune prin diversitatea şi complexitatea domeniilor în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea. Şcoala de agenţi de poliţie s-a conformat acestor noi cerinţe prin programe de învăţământ, care să asigure cunoştinţele necesare specialiştilor criminalişti, judiciarişti, crimă organizată, arest transfer, circulaţie rutieră, ordine publică şi conductori câini. Instituţie importantă a statului contemporan, poliţia trebuie să fie în pas cu evoluţia societăţii civile.

Învăţământul desfăşurat în şcoală este parte integrantă a sistemului de învăţământ de stat. Documentele elaborate la nivelul şcolii, în concordanţă cu cele elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, sunt permanent în atenţia profesorilor, în activitatea de proiectare a unor finalităţi şi obiective care să corespundă exigenţelor societăţii româneşti şi celei europene.

S-a renunţat la ideea managementului general în favoarea managementului educaţional, ce are obiective clare şi ierarhizate, principii de eficienţă şi calitate, funcţii specifice, afirmarea creativităţii în soluţionarea situaţiilor şi mai ales abordare interdisciplinară. “Standardul de pregătire profesională” a devenit documentul oficial de bază al procesului de învăţământ, derivat din standardul ocupaţional, iar noua programă şcolară reglementează competenţe pe standarde ocupaţionale care se constituie în parametrii determinanţi ai fixării unor cerinţe didactice adecvate, devenind instrumente operante ale comenzii sociale.Sursa: romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.