ÎNOT: Locul I și II la Elite, cucerite de Ștefan Ioan Gherghel și Delia Ana Kovacs la Tarnița Școala Alergării alături de Gold Stars Baia Mare, argint la Triatlon Betfair Sports Challenge

Sportivii Gold Stars Baia Mare alături de cei de la Școala Alergării au participat în week-end-ul  care a trecut la Betfair Sports Challenge, eveniment desfășurat la Cluj. Delia Ana Kovacs, Cristina Petrean si  Eliza Pop au reușit să cucerească locul II în proba de ștafetă feminin. Proba a cuprins înot, 1,5 km, 30 km bicicletă și 9 km alergare. La masculin baimareanul Ioan Salaci a urcat pe treapta a doua a podiumului la triatlon masculin individual.

Duminică, 29 iulie, a fost rândul sportivilor Gold Stars Baia Mare să își apere titlurile. În proba de 6,5 km Ioan Ștefan Gherghel a fost primul concurent care a finalizat traversarea Lacului Tarnița într-o oră și 26 de minute. Acesta a urcat pe prima treaptă a podiumului atât la Open, cât și la categoria sa de vârstă, 40-49 de ani.

De asemenea, Delia Ana Kovacs a obținut locul II la Open, înotând cursa într-o oră și 46 de minute, la  egalitate cu Bianca Baltă, sportivă a clubului CSS Gloria Arad.

Locul I la Open feminin a fost cucerit de Leona Popa, Baia Mare, o oră și 41 de minute. Delia Ana Kovacs a urcat pe prima treaptă a podiumului în această probă la categoria de vârstă 40-49 de ani.

„A fost o cursă grea. O nouă provocare pentru mine. Cristian Gherghel a fost cel care m-a însoțit pe perioada întregii curse, vâslind pe lângă mine și încurajându-mă mereu. Îi mulțumesc pentru susținere.  Mă bucur că am reușit să urc pe podium la categoria Elite și mai ales că alături de mine pe locul I şi la egalitate au fost concurente de sub 20 de ani. Apa a fost rece, cred că până în 20 de grade Celsius, așa că efortul depus a fost mai mare. Ne pregătim pentru Campionatele Europene de Înot din luna septembrie, din Slovenia, și cu siguranță sportivii masters Gold Stars Baia Mare vor urca pe podium reușind astfel să arboreze steagul României și să reprezinte județul și municipiul cu mândrie la cel mai înalt nivel internațional”, susține Delia Ana Kovacs.

”Deși Bazinul de Natație ”Gheorghe Demeca” din Baia Mare s-a închis, noi, sportivii, trebuie să ne continuăm pregătirea având în vedere că în luna septembrie participăm la Campionatele Europene de Înot Masters care se vor desfășura în Slovenia. Mulțumim doamnei Sanda Roman, care a acceptat să continuăm antrenamentele într-o piscină privată de 25 de metri.  Proba de 6,5 km a fost un antrenament pentru noi. Bucuria este că de fiecare dată încercăm să ne autodepășim. Am reușit și de această dată. Felicitări tuturor celor implicaţi  și care organizează astfel de evenimente, având în vedere că întregul suport financiar este asigurat din participarea concurenților la astfel de evenimente”, a punctat Ștefan Ioan Gherghel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.