RISC ENORM LA BANCOMATE. Anunţ în urma unei investigaţii elaborate.

FBI avertizează asupra atacului iminent al hack-ului asupra mașinilor ATM din întreaga lume. ATM-urile bancare din întreaga lume sunt expuse riscului unui atac cibernetic iminent. Milioane de dolari se așteptă să dispară din conturi, potrivit unei alerte confidențiale a Biroului Federal de Investigații al SUA.

Avertismentul emis de FBI băncilor internaționale, vineri, a dezvăluit că infractorii cibernetici planifică un atac masiv malware asupra ATM-urilor din întreaga lume în următoarele câteva zile.

„FBI-ul a obținut raportare neoficiale, indicând faptul că infractorii cibernetici intenționează să efectueze în zilele următoare o schemă globală de retragere din ATM-uri”, se arată în raportul obținut de expertul în securitate cibernetică, Brian Krebs. Analistul a avertizat creditorii globali de o schemă de fraudă la nivel mondial, cunoscută sub numele de „retragere din ATM-uri”. Criminalii intenționează să atace banca sau un procesor de carduri de plată și să folosească carduri clonate la bancomate din întreaga lume pentru a retrage milioane de dolari în câteva ore.

Operațiunea similară de fraudă a fost efectuată în 2009, când circa 9 milioane de dolari au fost curățate din bancomatele din întreaga lume. Potrivit raportului, băncile mici-mijlocii care nu și-au modernizat echipamentul și programele software până la cele mai recente standarde de securitate sunt expuse unui risc mai mare, notează RT.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.