Români reţinuţi după ce apartamentul lor din Londra a fost percheziţionat în urma atentatului de la London Bridge.VEZI reacţia ambasadei României

 Ambasada României verifică dacă printre persoanele reţinute în urma atentatelor de la Londra se numără cetăţeni români, a declarat, pentru MEDIAFAX, ambasadorul României, Dan Mihalache, precizând că, deocamdată, Ministerul român al Afacerilor Externe nu poate confirma sau infirma informaţiile.

„Am rugat ataşatul de Interne să se intereseze cu privire la acest caz. Până în acest moment, avem doar informaţia că 12 persoane au fost reţinute”, a afirmat duminică seară, pentru MEDIAFAX, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

Poliţia britanică a efectuat, în cadrul anchetei privind atacurile teroriste, percheziţii în apartamentul în care locuiau doi cetăţeni români şi un somalez, afirmă un martor citat de cotidianul The Guardian, în timp ce cotidianul The Telegraph susţine că românii au fost reţinuţi.

Potrivit unui martor citat de cotidianul The Guardian, autorităţile britanice au percheziţionat un apartament situat în zona Barking, în cartierul East Ham din Londra.

Conform cotidianului The Guardian, nu se ştie dacă românii sunt consideraţi suspecţi sau dacă au fost reţinuţi. Este foarte probabil ca somalezul să fie suspectul vizat de anchetă.

În schimb, Mathu Sivahran, un martor citat de cotidianul The Telegraph, a declarat că doi cetăţeni români au fost reţinuţi.

„Agenţi ai Direcţiei antiteroriste a Poliţiei metropolitane au descins duminică în cartierul Barking, în estul Londrei, reţinând 12 persoane în ancheta privind incidentele produse aseară în zonele London Bridge şi Borough Market. Percheziţiile în cartierul Barking continuă”, a comunicat Scotland Yard.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

sursa:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.