România în top 10 țări după noi locuri de muncă create de investițiile străine

Un raport al EY – European Attractiveness Survey ne arată că România îşi păstrează locul 10 în Europa privind numărul locurilor de muncă nou create prin investiţiile străine directe în 2013. România a atras anul trecut investiţii străine ce au generat 6.157 locuri de muncă. Pe primele locuri în acest clasament s-au situat Marea Britanie, Franţa, Polonia, Rusia şi Serbia.

Astfel, România a surclasat Ungaria, iar de anul trecut atractivitatea țării noastre a crescut cu 2 puncte procentuale. Dacă se păstrează această tendinţă, România ar putea depăşi Cehia în anul 2015, devenind a doua ţară ca atractivitate pentru investitorii străini în Europa Centrală şi de Est.

Ieşirea Europei din recesiune este confirmată în primul rând de numărul în creştere de investiţii în proiecte centrate pe inovaţie şi cele cu mare valoare adăugată. Sectorul IT, al sănătăţii, biotehnologia şi energia sunt principalele domenii evidenţiate de către investitori ca sectoare cheie care vor susţine creşterea economică europeană în următorul deceniu.

În ultima perioadă, România a devenit atractivă pentru investitorii străini datorită măsurilor asumate de către actuala Guvernare, care a salvat țara noastră din izolarea internațională provocată de politicile conflictuale ale regimului lui Băsescu, transmițând stabilitate și credibilitate potențialilor investitori.

Progresul economic este posibil numai cu ajutorul unor politici coerente și măsuri aplicate pentru facilitatea și susținerea investitorilor străini. Noi trebuie să le facem viața mai ușoară, nu să le punem piedici cu birocrația de la tot pasul. Un climat sănătos pentru investițiile străine este cheia dezvoltării economice durabile a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.