România, pe locul doi în Europa la numărul de cazuri noi de COVID-19. Infectările au explodat în ultimele două săptămâni

Numărul infectărilor cu noua variantă a coronavirusului a explodat, în ultimele două săptămâni, în România. Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Sănătății, țara noastră se află pe locul al doilea în Europa și al treilea în lume ca număr de cazuri de COVID-19.

Datele raportate de portalul COVID Worldometers arată că România ocupă în aceste momente locul doi în Europa, devansând Rusia care ocupă locul trei în topul coronavirus Europa, cu putin peste 14.400 de cazuri noi într-o singură săptămână.

În ultima săptămână, numărul de decese cauzate de COVID raportate în Italia a fost de 59, urmată de România cu 29 și de Rusia cu 27.

De asemenea, în ultima săptămână, în țara noastră, doar 130 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, dintre care 14 s-au vaccinat cu prima doză de vaccin, arată datele publicate de INSP.

Ministerul Sănătății este în alertă pentru că în prezent, România este pe locul trei în lume după creșterea cazurilor de COVID-19. Pe primul loc sunt SUA, cu 53.804 de noi cazuri de infectare și cu 275 de decese, într-o singură săptămână, conform datelor Worldometers.

Ultimul buletin COVID emis de Ministerul Sănătății arată că în perioada 18-24 septembrie infectările au explodat.

Astfel, au fost înregistrate 14.861 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID – 19). 5.064 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

O analiză realizată de INSP arată că majoritatea cazurilor sunt datorate variantei Omicron.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.455.207 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența coronavirus înregistrată la 14 zile este de 0.95.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță că cele mai multe cazuri de pacienți cu COVID-19 spitalizați se află în București-Ilfov – 210 , Iași – 60, Dolj – 58, Suceava – 57, Galați – 55.

De la începutul pandemiei si până în prezent, 68.341 de români diagnosticați cu infecție cu Sars-CoV-2 au decedat.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.