Românii care au găzduit refugiați ucraineni primesc bani de la stat. Vezi până când se pot depune cererile

Românii care au găzduit refugiați ucraineni primesc bani de la stat. Vezi până când se pot depune cererile

Românii care i-au primit la ei acasă pe refugiații ucraineni vor primi la stat bani pentru decontarea alimentelor. Aceștia trebuie să depună o cerere și o declarație pe propria răspundele până marți, 5 aprilie, la centrele locale de suport.Românii care au găzduit refugiați ucraineni primesc bani de la stat pentru decontarea alimentelor.

Momentan, este vorba despre 20 de lei pe zi, pentru fiecare persoană găzduită.Recent, Guvernul a adoptat un act normativ prin care a majorat ajutorul oferit românilor care îi găzduiesc pe ucraineni. După ce va fi publicat, românii vor primi în loc de 20 de lei, 50 de lei pe zi pentru fiecare refugiat din Ucraina pe care l-a primit în casă.„Se prevede faptul că în primele trei zile lucrătoare ale lunii se depun documentele aferente lunii anterioare. Referitor la cei 50 de lei prevăzuți în legislație pentru cazare, trebuie precizat faptul că nu avem încă norme metodologice.

De aceea, încurajăm pe toți cetățenii care în luna martie au cazat cetățeni ucraineni să își depună acum pentru a primi cei 20 de lei pentru serviciile de masă, urmând ca în momentul în care apar normele procedurale să primească și cei 50 de lei”, a explicat Sorin Ionescu, subprefectul de Timiş, potrivit rador.ro.

Precizăm că cei care nu reușesc să depună cererea pentru ajutorul oferit de stat în primele trei zile lucrătoare din lună, pot depune solicitările și mai târziu, însă banii vor fi acordați în luna următoare.Atenţie, cererile pentru decontarea meselor asigurate refugiaților se depun împreună cu o declarație pe proprie răspundere la centrele locale de suport.

Poliţia de Frontieră anunţă duminică, 3 aprilie, că 7.820 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară sâmbătă, în creştere cu 6,1 % faţă de ziua precedentă.

„În data de 02.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 75.809 de persoane, dintre care 7.820 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 6,1 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.563 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.336 cetăţeni ucraineni (scădere cu 9,7%)”, transmite Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.Atenţie, cererile pentru decontarea meselor asigurate refugiaților se depun împreună cu o declarație pe proprie răspundere la centrele locale de suport.

Poliţia de Frontieră anunţă duminică, 3 aprilie, că 7.820 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară sâmbătă, în creştere cu 6,1 % faţă de ziua precedentă.

„În data de 02.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 75.809 de persoane, dintre care 7.820 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 6,1 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.563 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 12%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.336 cetăţeni ucraineni (scădere cu 9,7%)”, transmite Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.