Românii care și-au cumpărat acest tip de mașini nu pot să le mai înmatriculeze. Se întâmplă de la 1 ianuarie

Vin vești foarte proaste pentru românii care au muncit în Marea Britanie și care și-au adus în țară mașini cu volan pe dreapta. Acestea nu vor mai fi înmatriculate, începând cu data de 1 ianuarie 2021, după cum a anunțat Registrul Auto Român (RAR).

RAR a venit cu vești devastatoare pentru posesorii de mașini cu volan pe dreapta

Interzicerea mașinilor cu volan pe dreapta se interzice de la 1 ianuarie 2021, odată cu ieșirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii. Acesta este anunţul Registrului Auto Român, care a stabilit şi data limită pentru obţinerea CIV-ului aferent maşinilor cu volan pe partea dreaptă: respectiv 31 decembrie 2020. Au fost făcute precizări legate de mașinile cu volan pe dreapta deja înmatriculate.

”Până la 31.12.2020 se acceptă omologările UE emise de UK, adică și autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din UK vor putea primi CIV, dacă respectă celelalte condiții aplicabile. De la 1 ianuarie 2021, dar numai dacă perioada de tranziție dintre UK și Uniunea Europeană nu va fi prelungită, omologarea de tip emisă de Regatul Unit nu va mai fi valabilă în România, iar vehiculele cu volan pe dreapta provenite din UK vor fi tratate asemenea oricărui alt vehicul care provine dintr-un stat terț din afara UE și nu vor mai primi CIV, deci nu vor mai putea fi înmatriculate în România”, anunţă cei de la RAR.

Cum mai poți înmatricula o mașină cu volan pe dreapta în România

Există însă o urmă de speranță pentru proprietarii acestor mașini. Sunt chiar două metode prin care aceste mașini pot primi CIV-ul. Una dintre ele se referă la faptul că un vehicul care provine din Marea Britanie, dar care trece prin modificări ale postului de conducere, respectiv schimbarea acestuia de pe partea dreaptă pe partea stângă, poate fi înmatriculat.

Cealaltă posibilitate se referă la faptul că un vehicul care are volan pe dreapta, dar care a fost înmatriculat deja într-o ţară a Uniunii Europene, va trebui înmatriculată şi de autoritățile din România.

Dar ce se întâmplă cu mașinile cu volan pe dreapta înmatriculate deja în România? Ei bine, RAR a făcut precizri legate și de acestea. ”Până în acest moment, nu există nicio altă prevedere legislativă care să oblige la modificarea poziţiei postului de conducere pe partea stângă”, precizează reprezentanţii RAR.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.