Românii din străinătate au fost mințiți! ANAF: informațiile despre contribuțiile speciale în bani sunt false

anafReferitor la articolele de presă conform cărora „ANAF intenţionează să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinătate și să-i oblige pe aceştia să plătească retroactiv orice contribuţie specială pe care aceştia ar fi trebuit să o plătească în țară și nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulți ani în urmă” – Această informație este nereală.

În fapt este vorba despre o modificare care vizează transmiterea de către entități DIN  ROMÂNIA care auDEJA obligaţia transmiterii de informaţii către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, potrivit Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanţării terorismului, republicată, cu modificările ulterioare, ȘI CĂTRE ANAF.

Această măsură adoptată de către Parlamentul României va avea ca obiectiv principal combaterea marii evaziuni fiscale, urmârind pe de o parte identificarea societăților de tip „fantoma”, conform datelor din bazele de date proprii ale ANAF coroborate cu datele din tranzacțiile bancare, iar pe de alta parte luarea măsurilor legale în timp real de către structurile subordonate ANAF, inclusiv recuperarea sumelor stabilite ca prejudicii la bugetul de stat.

Avem speranța că măsurile adoptate vor contribui la creșterea eficienței acțiunilor ANAF și crearea unui cadru concurențial real pentru toți contribuabilii onești și cinstiți din România.

sursa: specialarad.ro

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.