INCREDIBIL: Românii din străinătate primesc ACASĂ „somaţie de la ANAF” ca fiecare să explice provenienţa BANILOR!FOTO

Românii care muncesc în străinătate au toate motivele să fie supăraţi pe statul român pentru noile decizii luate de cei de la ANAF. Până acum nu s-a întâmplat nimic, doar că inspectorii de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au emis un nou set de „articole legale” în ceea ce îi priveşte pe românii plecaţi la muncă în alte ţări. Potrivit noilor reglementări, acestora li se impune ca o nouă impozitare strictă a veniturilor pe care le realizează în străinătate.

O adresă de la ANAF care a fost primită de un român aflat la muncă în Norvegia face furori pe reţelele de socializare, unde a devenit virală. Potrivit adresei, datată anul aceasta, românul este invitat la ANAF în legătură cu veniturile obţinute în străinătate şi este ameninţat că, în caz contrar, „organul fiscal va proceda la aplicarea prevederilor legale”. Se va trece la verificarea provenienţei banilor pe care românii îi trimit lunar rudelor din ţară, aceştia folosind diferite servicii de transfer sau prin alte modalităţi care vor trebui să fie obligatoriu, transparent, relatează cei de la newsar.ro

De asemenea se va verifica şi dacă se respectă sau nu, cadrul fiscal intern. Iniţiatorii acestei măsuri consideră că doar prin acest demers se poate reechilibra bugetul Fiscului prin încasarea de mai multe impozite la buget. Cu aceste noi impozite, cei de la ANAF caută să acopere deficitul existent în vistieria statului şi să ofere o corecţie drastică evazioniştilor, relatează cei de la newsar.ro. Această decizie a inspectorilor de la ANAF este una deosebit de dură şi, în ciuda impactului devastator pe care îl va avea asupra românilor aflaţi la muncă în străinătate, este singurul instrument menit să stopeze fraudele fiscale care duc la diminuarea resurselor financiare ale statul român.

De remarcat, că nu este singurul caz în care cetăţeni români plecaţi la muncă în străinătate au primit astfel de notificări de la ANAF. Susă foto.

Adresa-ANAF

Conform declaratiilor celor de la ANAF, somaţiile vor fi primite doar de românii care au încă domiciliul în România şi prestează o muncă la negru în statele Uniunii Europene.

sursa

2 COMENTARII

  1. ..guvernul asta de paraziti trebuie schimbat de la 0. Altfel spus , mai bine platim o mana de ceceni ca sa-i omoare, sau ne rugam la Doamne Doamne sa vina cutremurul cel mare sa-i ingroape sub daramaturi.Dar pana atunci, animalului caruia i-a trecut prin cap asemenea ineptie trebuie taiat capul sau tras in teapa…..crapai-ar inima in el……!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.