Varza Roşie luptă împotriva obezităţii, constipaţiei, infecţiilor, surmenajului fizic şi intelectual – Iată cum trebuie consumată!

Varza roșie este bogată in fitochimicale, antioxidanti, substanțe nutritive, vitamine și minerale. Unele dintre aceste componente esențiale includ tiamina, riboflavina, acid folic, calciu, mangan, magneziu, fier, potasiu precum și vitamina C, A, E, K, fibre alimentare și vitamine din complexul-B.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Varza roşie conţine de câteva ori mai multe vitamine decât surata sa albă, iar pigmenţii care îi dau culoarea roşie-violacee sunt un adevărat inamic al infecţiilor.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

1. Varza roşie şi imunitatea
Fiind de câteva ori mai bogată în vitamina C decât portocalele, având puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant, varza roşie este un adevărat medica­ment imunostimulent.

Cu ajutorul său sunt prevenite răcelile, infecţiie bronşice, pulmonare şi urinare reci­divante, dar sunt tratate şi infecţiile deja instalate. Pig­menţii pe care îi conţine blochează replicarea viruşi­lor gripali, dar şi a celor care produc hepatita sau her­pesul.

Se administrează proaspătă, sub formă de salată, câte 300-400 g pe zi, la bolnavii cu infecţii respiratorii, pentru a susţine şi a grăbi procesul vindecării.

Persoa­nelor care iau antibiotice de sinteză li se recomandă şi varza roşie murată, pentru restabilirea florei tubului digestiv şi pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente.

În caz de febră se administrează sucul de varză roşie, câte 200 mililitri, băuţi de 2-3 ori pe zi. Conţinutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajută inima şi sistemul cardiovas­cular să reziste cu succes temperaturii ridicate, cata­lizează acţiunea sistemului imunitar, care este princi­palul „beneficiar” al acceselor de febră.

2. Valori ridicate ale colesterolului, atero­scle­roză
Cercetătorii evidenţiază faptul că unii compuşi din varza roşie împiedică transportul coleste­rolului cu densitate redusă (forma periculoasă a aces­tuia), către vasele de sânge şi către ţesuturi.

De asemenea, varza roşie, prin conţinutul său de vitamina C şi alţi antioxidanţi, împiedică oxidarea colesterolului pe artere şi formarea plăcilor de aterom. Se recomandă consumul de varză roşie sub formă de salată, câte 300 g zilnic, vreme de măcar trei zile pe săptămână.

3. Obezitate
Consumul zilnic, la prânz şi la cină, a câte 200-300 g de salată de varză roşie crudă face minuni în reglarea ponderală. Ce-i drept, efectele apar pe termene medii şi lungi, adică de ordinul lunilor. Însă vorbim de un slăbit natural, cât se poate de sănătos.

Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe săptămână această sa­lată, în cantităţi mari, are şi alte avantaje: reduce can­tita­tea de hrană consumată la fiecare masă, curăţă organismul de toxine, ne ajută în regimurile disociate.

4. Constipaţia
Cel mai simplu tratament este con­sumul de varză roşie murată, măcar 200 g pe zi. În varza murată se găsesc aşa-numitele „bacterii priete­noase”, care combat constipaţia, prin reglarea florei intestinale. Varza murată este bogată în fibre ali­mentare, de unde şi efectul ei de „mătură” a colo­nului, din care extrage prin absorbţie toate reziduurile şi apoi ajută la eliminarea lor promptă.

5. Surmenaj fizic şi intelectual
Consumul de varză roşie sub formă de salată este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular şi pentru siste­mul nervos. Bogată în vitamine şi în minerale, conţi­nând substanţe cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifică procesele de regenerare din organism, varza roşie are efect adap­togen şi antioboseală.

Se ţin cure de 3 săptămâni, timp în care se consumă la prânz şi la masa de seară câte 125 g de salată de varză roşie. Acest tra­ta­ment este foarte bun adjuvant şi contra depresiei psihice.

Dacă vrei să beneficiezi de uimi­toa­rele proprietăţi terapeutice ale verzei roşii, trebuie să ţii cont de următoarele:

– Consumă varză roşie cât mai proas­pătă şi întotdeauna crudă! Salata de varză roşie se taie mărunt, cu ajutorul unui cuţit cu lamă de inox sau, şi mai bine, de ceramică (pentru a reduce la minimum procesul de oxidare a enzimelor şi a vitaminelor). Imediat după tăiere, se amestecă bine cu sare, cu puţin cimbru (pentru efect carminativ), cu ulei presat la rece şi cu oţet sau lămâie, după gust.

– Varza roşie murată păs­trea­ză doar parţial vitaminele şi cele­lalte substanţe vindecătoare ale legu­mei proaspete, în schimb, are conţi­nu­tul de minerale, de fibre alimentare intact şi, important, are pigmenţi şi substanţe care ajută la îmbunătăţirea digestiei, mai ales a digestiei grăsi­milor şi a pro­teinelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.