Rugby- Cupa României: CSM București vs Baia Mare în finală

Rugbyiștii de la CSM București s-au calificat în premieră în finală, eliminând deținătoarea trofeului și campioana în exercițiu, Timișoara Saracens.

„Nu e nici o păcăleală, CSM e în finală”. Asta s-a auzit din vestiarul bucureștenilor la finalul meciului de pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală.  CSM București a învins Timișoara, 27-22, în semifinala Cupei României, ajungând pentru prima dată în istorie în ultimul act al competiției. Sâmbăta viitoare, ei vor juca pentru trofeu cu Baia-Mare, echipă care a învins Steaua, 16-7.

Bănățenii, deținatori ai trofeului încă din anul 2014, au fost anihilați în prima repriză de bucureșteni, care au intrat la cabine cu un avantaj solid, 17-0. Repriza a doua a fost mult mai disputată, timișorenii reușind să echilibreze jocul, dar ” tigrii” i-au răpus pe ” lei” și  n-au avut emoții la final, 27-22.

„Este o victorie muncită, frumoasă, de abia așteptăm să jucăm finala. Suntem pregătiți să înfruntăm pe oricine. Noi ne-am făcut treaba din semifinală și asta contează cel mai mult. O să sărbătorim după finală, acum ne vom odihni. Jucăm săptămâna viitoare, câștigăm, apoi sărbătorim cum trebuie. Prin evoluțiile noastre sunt convins că i-am pus pe jar pe adversarii din campionat, am crescut de la meci la meci. La începutul sezonului am pierdut puncte prostește, dar acum încercăm să le recuperăm”, a mărturisit Adrian Ion, căpitanul de la CSM București. Kamil Sobota, marcator al unui eseu contra Timișoarei, a dezvăluit cum au reușit bucureștenii să dea peste cap calculele hârtiei și să elimine deținătoarea trofeului: ”Am dat dovadă de dăruire și devotament în acest meci. Nu petrecem acum, încercăm să ne recuperăm după partida aceasta foarte grea. Vom face o petrecere de pomină după finală”.

Apjok: ”CSM e surpriza plăcută a competiției”

Antrenorul ”tigrilor”, Eugen Apjok, a fost mulțumit de jocul elevilor săi în meciul cu Timișoara, dar le transmite acestora că fără un trofeu câștigat, tot parcursul bun din Cupa României trece în plan secund. ”Am întâlnit echipa campioană, foarte puternică, fizică, am făcut o primă repriză bună, am avut 17-0 la pauză, trebuia să marcăm mai mult, daca eram mai atenți. Când joci cu echipa campioană trebuie să nu ratezi nici o oportunitate de a înscrie puncte. A fost o surpriză plăcută CSM-ul, victoria este fără dubii, am arătat un rugby de calitate. În repriza a doua am avut o apărare foarte bună, le-am zis la pauză că trebuie să strângem din dinți și să trecem peste orice durere și mă bucur că băieții au făcut asta și îi felicit. Trebuie să ne păstrăm forțele, a fost multă durere și cu siguranță avem nevoie de multă gheață să ne recuperăm. E important că ne-am calificat în ultimul act al competiției, dar băieții trebuie să fie conștienți că nu am realizat nimic încă, trebuie să o si câștigăm. Mă bucur că am ajuns într-o finală, prima din istoria clubului, eu sunt obișnuit cu ele pentru că am disputat multe, băieții să-și canalizeze energia pozitivă și să se bucure de moment și să joace relaxați”.

Vor să petreacă inedit după finală

În cealaltă semifinală s-au duelat Baia-Mare și Steaua, iar câștig de cauză au avut gazdele, scor 16-7.  Cei de la CSM București au mărturisit că nu au avut preferințe în privința adversarului și că ar fi așteptat pe oricare dintre cele două echipe să joace cu trofeul Cupei României pe masă, sâmbăta viitoare, pe stadionul Arcul de Triumf, din Capitală.  ”Orice partidă cu Steaua sau Baia-Mare este dificilă, sunt adversari mai bine cotați față de noi, nu am ajuns la nivelul la care să spunem că suntem cea mai bună echipă”, a spus antrenorul Eugen Apjok. Kamil Sobota recunoaște că și-ar dorit să joace cu Steaua, echipa pe care ”tigrii” au învins-o în urmă cu o săptămână:” Eu aș fi mizat pe Steaua ca adversar pentru finală, dar important e că noi ne vom dărui sută la sută și sperăm să învingem”. Pentru că au lăsat pentru finală petrecerea, jucătorii de la CSM s-au gândit cum vor celebra câștigarea primei Cupă din istoria clubului. ”Ne vom dezbrăca și vom face baie în fântânile din centru…să fie ceva frumos și pentru fanele noastre. Iubitele nu sunt geloase, ele știu că suntem băieți fideli”, a spus, mai în glumă, mai în serios, Kamil Sobota. Tehnicianul Eugen Apjok a mărturisit că se va supune provocării lansate de elevii săi: ”Aș face orice nebunie, important este să câștigăm și ei să capete multă experiență. Sper doar să nu fie foarte emoționați, având în vedere că pentru unii este prima finală pe care o joacă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.