RUSIA AVERTIZEAZĂ ROMÂNIA! TANCURILE SUA nu sunt de ajuns pentru un război-fulger

tancuri-americaneMinistrul Apărării din Rusia a declarat că alianța NATO și-a sporit considerabil numărul trupelor sale în România, în țările baltice și în Polonia, dar a atras și alte națiuni, potrivit Sputnik News. În discursul său de la reuniunea avută în capitalaRusiei, cu o serie de înalți ofițeri, Serghei Soigu a evocat faptul că NATO a dislocat de 13 ori mai mulți militari, aproximativ 300 de blindate și de opt ori mai multe aeronave de luptă în statele respective.

Se face referire la faptul că alianța și-a intensificat eforturile pentru invitarea și a altor state în NATO, precum cele din fosta Iugoslavie (Muntenegru), dar și Ucraina și Georgia. Iar strategia nu s-ar opri doar aici, fiind vizate și alte țări, cum ar fi Moldova, Suedia și Finlanda.

Publicația rusă arată că NATO a efectuat recent o importantă operațiune, când a deplasat 70 de tancuri ale Statelor Unite în România. Dar, acestea nu sunt de ajuns pentru un război-fulger. „Atunci care ar fi rațiunea care a stat în spatele acestei operațiuni? Să fie numai o acțiune de susținere a celuilalt membru al NATO, Turcia?”, se întreabă retoric Sputnik News.

Moscova este cu ochii pe România și pe celelalte state care au primit recent întăriri din partea SUA și a NATO.
NATO este singura organizație militară care a acumulat trupe în mod forțat în Orientul Mijlociu, doar ca o justificare pentru sine. Aceasta este ideea preconizată de Statele Unite care vrea să instituie un grup militar special în Turcia și un scut în estul Europei”, a declarat Vladislav Shurygin, analistul în probleme de Apărare de la televiziunea Zvezda de la Moscova.

Statele Unite intenționează să desfășoare aproximativ 12.000 de tancuri și armament de artilerie în Europa de Est și Centrală. Multe dintre acestea sunt în Germania și vor fi desfășurate în curând în mai multe țări, precum România, Letonia, Bulgaria, Polonia, Lituania și Estonia.

Alianța nord-atlantică dorește să folosească teritoriile noilor membri din estul Europei ca un cap de pod pentru deplasarea masivă de trupe împotriva Rusiei, apreciază analistul rus. ”Cu infrastructura militară a NATO desfășurată tot mai aproape de granița cu Rusia, Moscova va fi forțată să facă față provocării de a-și demonstra propria putere militară”, a spus Shurygin.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.