Rusia lovește DUR în România: A declarat indezirabile 5 personalități / DOCUMENT

rusiaRusia lovește dur în România! Liderii de la Moscova au interzis accesul pe teritoriul Rusiei a 5 personalități din România. Este vorba despre Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, ambasador desemnat pe lângă UNESCO, Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă în timpul mandatului preşedintelui Traian Băsescu, Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Tiberiu Liviu Condon, şeful Statului Major al Forţelor Navale şi Gheorghe Haţegan, director general adjunct al companiei de stat, Transgaz.

Mark Rutte, șeful diplomației olandeze, a declarat că ministerul pe care îl conduce a primit de la Kremlin o listă cu 80 de oficiali din statele membre ale Uniunii Europene care au fost declarați indezirabili în Rusia. Printre cei 80 se numără și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

”Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus”, a declarat Mark Rutte, ministrul olandez de externe. El a mai susținut că această listă ”nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului internațional” deoarece Rusia a întocmit-o ca reacție față de sancțiunile adoptate de UE împotriva sa, ca urmare a sancțiunilor destabilizatoare ale Rusia împotriva Ucrainei.

Conform unei surse din diplomația europeană citată AFP, în ultimele luni liderii de la Kremlin au refuzat viza de intrare mai multor politicieni europeni , însă până acum guvernul de la Moscova nu a comunicat oficial.

DOCUMENTUL INTEGRAL POATE FI CONSULTAT AICI: document

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.