S-a descoperit cea mai bună dietă alimentară

În primul studiu care a analizat efectul dietelor asupra mediului înconjurător, cercetătorii au demonstrat că alimentația vegetariană are un impact mai mic asupra mediului.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista de specialitate Frontiers in Nutrition și au avut în vedere răspunsurile primite de la mai mult de 34000 de oameni și efectele alimentației asupra lor și a mediului din jurul lor. În plus, a analizat și efectele produselor organice, care au reieșit benefice doar pentru cei care optează pentru o dietă vegană.

Cercetătorii au adunat date despre ingerarea mâncării organice de la peste 30000 de adulți francezi, folosind, în principiu, un chestionar alimentar care permitea gradarea oamenilor cu note pro-vegetariene, ca să poată fi determinate preferințele fie pentru dietele vegane fie pentru cele cu alimente de origine animală. După aceea, echipa de profesioniști a efectuat o cercetare privind impactul asupra mediului înconjurător a fiecăreia dintre industrii, bazându-se pe: emisia de gaze, energia necesară și terenul ocupat.

Studiul a scos la iveală faptul că fermele de animale sunt responsabile pentru producerea a 80% din gazele cu efect de seră. Chiar și în cazul celor care consumă un număr moderat de produse animaliere, aceste alimente tot contribuie în proporție de 70-80% la amprenta personală de carbon. Prin comparație, dietele vegetale sunt responsabile într-o proporție mult mai mică de acest efect. Realizatorii acestui studiu au ținut să evidențieze faptul că producția diverselor alimente diferă de la țară la țară, în funcție de climă, sol și practicile acceptate, deci există variații. De exemplu, dacă studiul ar fi fost realizat în America, unde metodele de a obține carne diferă, impactul și rezultatele ar fi fost altele.

Acest studiu este unul revoluționar ținând cont cât de mare este industria cărnii, fiind responsabilă de poluarea aerului, a apei și de dispariția pădurilor virgine extinse. Aceste descoperiri sunt esențiale pentru consumatorii care speră să reducă efectele nocive ale alegerilor alimentare.

Sursa: feminis.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.