S.C. VITAL S.A.: Lipsa precipitațiilor și consumul ridicat de apă potabilă pot genera probleme în furnizarea apei pe raza orașului Șomcuta Mare și localitățile aparținătoare

Societatea VITAL S.A. recomandă tuturor consumatorilor să utilizeze apa potabilă cu maximă responsabilitate strict în scop casnic, menajer.

S.C. VITAL S.A. – Agenția Șomcuta Mare solicită utilizatorilor să facă mai multă atenție la consumul de apă, pentru a nu crea întreruperi în sistemul de alimentare.

Consumul foarte ridicat de apă potabilă pe raza orașului Șomcuta Mare cu localitățile aparținătoare Buciumi, Vălenii Șomcutei și Finteușul Mare, dar mai ales lipsa precipitațiilor, pot genera situația de a nu se putea asigura furnizarea continuă a serviciului de alimentare cu apă potabilă.

Vă reamintim că folosirea rațională a resurselor de apă este o responsabilitate comună, atât a furnizorului, cât și a consumatorilor. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, dispeceratul S.C. VITAL S.A. vă stă la dispoziție la numerele de telefon. 0262/215150, 1, 2 și 0362/401052, 3, 0372752661.

Precizăm ca legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești:

  • Potrivit prevederilor art.4 din Legea nr.241/2006 a serviciului de apă și de canalizare, actualizată, (1) Apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodărești ale populației, ale instituțiilor publice, ale operatorilor economici și, după caz, pentru combaterea și stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale. (4) Utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele menționate la alin. (1) este permisă numai în măsura în care există disponibilități față de necesarul de apă potabilă al localităților, stabilit potrivit prescripțiilor tehnice în vigoare.
  • Conform prevederilor art.229, din Ordinul nr.88/2007 al ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală), utilizatorul este obligat:
  • b) să asigure folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, prin încadrarea în normele de consum pe persoană, unitatea de produs sau puncte de folosință, conform debitelor prevăzute în standardele în vigoare.

Mulțumim pentru înțelegere și vă sfătuim să folosiți apa în mod responsabil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.