SĂ CINSTIM MEMORIA EROILOR NOŞTRI

Faptele de eroism străbat veacurile. Iar  cei care vin să stea mărturie sunt şi eroii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş: subinspector de poliţie NISTOR GHEORGHE (48 de ani), subinspector de poliţie METEŞ VASILE (31 de ani), subinspector de poliţie BUD SEBASTIAN (39 de ani), subinspector de poliţie MIHALCA CRISTIAN (28 de ani) care, prin  sacrificiul lor au arătat că patriotismul, onoarea şi demnitatea răzbat de la înaintaşii noştri, prin ei, spre generaţiile viitoare.

Eroii noştri merită respectul cuvenit şi veşnica noastră aducere aminte. Astăzi, de Ziua Eroilor neamului şi în Sfânta zi a Înălţării Domnului, poliţiştii maramureşeni au depus coroane de flori şi au aprins candele la mormintele colegilor lor decedaţi, exprimându-şi recunoştinţa faţă de sacrificiul suprem al celor deveniţi eroi.

Ministrul afacerilor interne, doamna Carmen DAN, a transmis Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş o placă comemorativă pentru a fi montată la mormântul eroului subinspector Gheorghe NISTOR, ucis cu bestialitate în ziua de 4 ianuarie 2017, în timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

De asemenea, doamna ministru Carmen DAN, evocând martiriul poliţistului şi exprimându-şi profunda compasiune pentru suferinţa pricinuită familiei acestuia de tragica sa pierdere, a transmis o coroană de flori şi mesajul domniei sale pentru a cinsti amintirea eroului-poliţist  cu ocazia slujbei de comemorare care a fost oficiată în localitatea Leordina, judeţul Maramureş.

Mesajul emoţionant al doamnei ministru Carmen Dan a fost citit îndureratei familii şi onoratei audienţe de şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, doamna chestor de poliţie dr. Viorica Marincaş.

Tot pentru cinstirea memoriei eroului-poliţist – subinspector de poliţie Gheorghe NISTOR – în localitatea Vişeu de Jos, jud. Maramureş, personalul clerical, poliţiştii, localnicii şi contingentele de veterani şi rezervişti, au organizat o slujbă de pomenire a acestuia, iar serviciul liturgic a fost asigurat de un sobor de preoţi.

Larga participare şi emoţiile celor prezenţi au fost dovada vie că eroii nu mor niciodată, iar luările de cuvânt au consfinţit aceasta.

Dumnezeu să-i odihnească pe eroii acestui neam şi să-i ocrotească pe urmaşii şi continuatorii lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.