Şacalii şi mistreţii care distrug recoltele şi animalele localnicilor din comuna Fărcaşa vor fi îndepărtaţi printr-o acţiune de vânătoare organizată

Şacalii şi mistreţii care distrug recoltele şi animalele localnicilor din comuna Fărcaşa, judeţul Maramureş, vor fi îndepărtaţi printr-o acţiune de vânătoare organizată în zona apropiată, a informat, vineri, primăria localităţii.
‘Şacalii, ale căror urlete pot fi auzite noaptea, atacă animale mici sau păsări hrănindu-se cu iepuri, prepeliţe, pui de căprioară, mistreţ sau chiar oi, viţei şi capre din ferme. Mistreţii produc mari pierderi culturilor agricole de aceea trebuie sa fie îndepărtaţi. Au fost semnalate cazuri în care unii cetăţeni au găsit porci mistreţi morţi în urma epidemiei de pestă porcină şi le-au luat colţii. (…) Specialiştii de la Direcţia Sanitar-Veterinară Maramureş recomandă să nu se recolteze acei colţi, aceştia trebuie îngropaţi, pentru că virusul pestei poate sa fie încă activ, iar ajuns în gospodărie poate îmbolnăvi o întreaga populaţie porcină’, a precizat Marius Neamţ, paznic de vânătoare din comuna Fărcaşa.
Conform Primăriei Fărcaşa, campania de îndepărtare a şacalilor şi porcilor mistreţi este programată să aibă loc în 9 septembrie, în intervalul orar 8,30-12,30, şi se solicită cetăţenilor să nu intre şi să nu efectueze nicio activitate în perimetrul fostei Livezi şi în zonele adiacente acesteia.
În ultimii ani, populaţia de şacali s-a înmulţit excesiv, aceştia ajungând până în preajma gospodăriilor cetăţenilor din localitate.
Fărcaşa este situată în zona de şes a judeţului Maramureş, în lunca Someşului, loc unde se practică agricultura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.