Salariile profesorilor CRESC de la 1 decembrie!

factura_baniIntr-un interviu pentru PRO TV, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că salariile profesorilor vor creşte cel mai probabil de la 1 decembrie. Mâine va avea loc runda finală de negocieri cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ pentru a stabili procentul de creştere. Cele peste două majorări de câte cinci procente fiecare deja aplicate anul acesta.

„Sindicatele au cerut creşteri salariale de 15%. Guvernul, la ultima întâlnire, a propus creşteri salariale de 10%. După cum ştim, în sănătate am avut deja creşteri de 25% de la 1 octombrie. Sunt îndreptăţit să cred că, după calculele pe care le vom finaliza zilele acestea, va fi posibilă o creştere salarială care să pună semnul egal între creşterile din sănătate şi cele din educaţie” a spus ministrul, citat de stiripesurse.ro.

Ministrul Cîmpeanu a mai declarat că, în 4 ani, salariile în învăţământ ar trebui să crească gradual până la un nivel care să îi atragă în sistemul educaţional pe tinerii absolvenţi de învăţământ superior. Sorin Cîmpeanu a spus că există susţinere pentru aceste plafoane, dar că acestea încă nu au fost agreate la nivelul negocierilor dintre guvern şi societate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.