Salata de Păpădie tratează un spectru larg de boli. Iată modul corect de preparare. Ingrediente:

Oamenii recoltează florile pentru a face un vin fortifiant care este folosit cu plăcere de bolnavi și convalescenți.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Dacă nu știați, din păpădie se mai poate face și un înlocuitor de cafea obținut în urma uscării și prăjirii radăcinilor.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Însă, ceea ce doresc să subliniez în prezentul material este că frunzele tinere pot fi folosite în salate simple sau cu sos alb (ca spanacul) și că acestea au făcut de secole deliciul oamenilor. Se poate întrebuința și amestecul de flori cu frunze.

Salata de păpădie este recomandată:
– celor care și-au pierdut apetitul;
– pentru tratarea tulburărilor digestive minore;
– pentru îmbunătățirea funcțiilor urinare;
– pentru prevenirea calculilor renali;
– împotriva tulburărilor hepatice și biliare;
– pentru a scădea retenția de apă;
– pentru tratarea constipației, a hemoroizilor și a durerilor reumatismale.

Cum se prepară salata de păpădie
Ingrediente:
– 800 g de păpădie,
– 4 ouă,
– 4 linguri de untdelemn,
– 2 linguri zeamă de lămâie sau oțet,
– 4 fire de usturoi verde,
– 2 legături de mărar,
– piper, sare.

Preparare:
1. Se alege păpădie proaspătă și fragedă, se curăță cu grijă, se spală în mai multe ape, se scurge, se sărează și se lasă deoparte într-un castron, până se termină restul pregătirilor.

2. Se fierb ouăle tari, se răcesc și se taie felii subțiri cu mașina specială de tăiat ouă.

3. Separat se prepară un sos din untdelemn și zeamă de lămâie sau oțet, bătute bine cu o furculiță într-o ceașcă.

4. Usturoiul și mărarul se curăță, se spală și se toacă mărunt.

5. Când totul este pregătit, se ia păpădia din castron, se stoarce bine de zeama amăruie pe care a lăsat-o și se pune în salatieră.

6. Se adaugă usturoiul și mărarul, feliile de ouă și sosul din untdelemn și zeama de lămâie sau oțet.

7. Se sărează și se pipereză după dorință, apoi se amestecă totul bine.

8. Se garnisește cu felii de ou peste care se presară piper și puțin mărar tocat fin.

Se servește imediat. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.