Salvamont Maramureș: o nouă misiune de salvare în zona Vârful Corbu!

 

Echipele de salvamont din Maramureș, împreună cu Poliția de Frontieră, au participat la o misiune de salvare impresionantă în zona Vârful Corbu, situat la altitudinea de 1696 metri. Două persoane, cetățeni ucraineni de 25 și 26 de ani, au fost salvate după ce au petrecut mai multe zile în munți, suferind de extenuare și hipotermie.

Cei doi tineri au fost inițial reperați de un localnic, care se afla în zonă. Salvamontiștii au coordonat cu succes operațiunea de căutare împreună cu o echipă a Poliției de Frontieră din Poienile de sub Munte, reușind să îi localizeze și să înceapă procesul de coborâre pentru a-i aduce în siguranță.

Victimele au fost preluate de un echipaj SMURD și transportate cu Autospeciala SMURD și Autospeciala Salvamont la o unitate medicală pentru investigații și tratament necesar. În prezent, cei doi se află sub supraveghere medicală, starea lor fiind monitorizată atent de către personalul medical.

Operațiunea s-a încheiat cu succes, iar salvatorii montani s-au retras la baza lor, demonstrând încă o dată curajul și dedicația lor în protejarea vieților umane în condiții deosebit de dificile. Această intervenție subliniază importanța echipelor de salvare montană și a colaborării strânse între diferitele agenții de intervenție în caz de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.