Salvamontiștii Borșeni la înălțime.O acțiune de salvare încununată de succes a avut loc azi Vârful Pietrosul Rodnei

Salvamont Borșa  a răspuns imediat apelului făcut la 112 prin care se cerea ajutor pentru un turist care s-a lovit la un  picior, acesta se afla  în zona Pietrosului Rodnei,  la o altitudine de circa 2300 m.

Echipajul format din 6 salvamontiști a pornit imediat în căutarea turistului.

Apelul a fost înregistrat în jurul orei 16,00 iar acțiunea de salvare a durat 5 ore. Acțiunea s-a terminat  cu bine, victima a fost coborâtă de pe munte,  în prezent i se acordă îngrijiri medicale.

Daniel Timiș , președintele Serviciul Public Local Salvamont  Borșa ne-a declarat  : “A fost o acțiune de salvare plină de succes, am preluat apelul undeva  pe la ora 16,00 iar după 5 ore suntem fericiți că am reușit să salvăm victima, să o transportăm jos pentru îngrijiri medicale. Îi felicit pe colegii mei pentru efortul, responsabilitatea  și implicarea de care dau dovadă în orice situație indiferent de condițiile meteo și  altitudine.

Echipele salvamont pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112, iar absolut orice informaţii despre zona montană se pot obţine prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont ( 0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.