Salvare în Munți: Ucraineanul de 37 de ani, pierdut timp de trei zile, găsit și salvat de salvamontiști după 11 ore de căutări

Salvare în Munți: Ucraineanul de 37 de ani, pierdut timp de trei zile, găsit și salvat de salvamontiști după 11 ore de căutări

Într-o misiune de salvare începută în zorii zilei de azi, în jurul orei 01:15 A.M., și finalizată după aproximativ 11 ore, salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș au reușit să salveze un cetățean ucrainean în vârstă de 37 de ani. Acesta se afla de trei zile pierdut în Munții Maramureșului, zona Vf Pop Ivan, la aproximativ 1900 de metri altitudine. Efortul de salvare a fost întreprins în condiții dificile, iar la acțiune au participat și colegii lor de la Poliția de Frontieră Poienile de sub Munte, din cadrul ITPF Sighetu Marmației.

Ucraineanul, epuizat și complet ud din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, suferea de hipotermie și era incapabil să se mai deplaseze. Acesta a solicitat ajutor de urgență la numărul de urgență 112.

Echipa Salvamont Maramureș a ajuns la locul incidentului și i-a acordat primul ajutor, oferindu-i hrană și căldură. Întrucât starea de sănătate a ucraineanului era fragilă, iar extragerea și transportul pe uscat până la o unitate medicală ar fi durat între 12 și 14 ore, salvatorii au decis să solicite sprijin aerian de la POA Târgu Mureș.

Cetățeanul ucrainean a fost preluat în siguranță de echipajele medicale și se află acum în afara oricărui pericol, fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri suplimentare.

După finalizarea misiunii, salvatorii montani și echipajul elicopterului SMURD de la POA Târgu Mureș s-au retras la baze, iar acțiunea a fost încheiată cu succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.