SALVATOR ȘI ÎN TIMPUL LIBER

foto maghearÎn data de 28.05.2016, aflându-se în timpul liber, plutonierul major Maghear Marius Romeo, subofiţer al Detaşamentulului de Pompieri „Marchiş Adrian” Baia Mare, Garda nr. 2 de intervenţie Fărcaşa a participat la un eveniment desfăşurat în incinta unui hotel din localitatea Baia Mare.

În jurul orelor 22.40 când a intrat în hotel a observat o persoană de sex masculin căzută pe jos iar câteva persoane încercau să-i acorde primul ajutor. Fără să mai stea pe gânduri a solicitat persoanelor aflate de faţă să fie lăsat să intervină în acordarea primului ajutor, menţionând faptul că este paramedic în cadrul ISU Maramureș. Astfel, a executat manevre de resuscitare alternativ, împreună cu persoanele prezente la eveniment care erau cadre medicale,  asupra pacientului inconştient până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă din cadrul Detaşamentulului de Pompieri „Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare, solicitat prin apelul de urgenţă 112, continuând să acorde sprijin echipajului în activităţile desfăşurate, precum şi pentru transportarea pacientului în siguranţă până la autospeciala SMURD.

Pacientul a fost preluat de către  echipajul TIM SMURD, fiind transportat la Spitalul judeţean din Baia Mare în stop cardio-respirator resuscitat, ameliorat la predare, iar acum, datorită intervenție prompte a plt. maj. Maghear Marius și a cadrelor medicale de față la eveniment, pacientul este în afara oricărui pericol.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.