Sancțiuni SEVERE atât pentru cei care cer, cât și pentru cei care dau bani pentru FONDUL CLASEI

Aplicarea de sancțiuni unităților de învățământ în care se cere fondul școlii propusă de elevi are susținerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.).

fondul-clasei

Includerea în legislaţie a sancţiunilor, atât pentru cei care cer, cât şi pentru cei care dau bani pentru fondul clasei, este foarte întemeiată, în opinia conducerii F.S.L.I.

”Acești bani nu reprezintă o rezolvare a subfinanțării din învățământ, nu acoperă lipsa sumelor pe care ar trebui să le dea autoritățile acestui domeniu prioritar și niciun cadru didactic nu ar trebui să pretindă vreun leu de la părinți sau elevi. Dacă totuși o face, trebuie să suporte sancțiunile pe care le merită”, a afirmat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu, se arată într-un comunicat remis vineri AMPRESS.

Ordinul MEN 5115/2014 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar , la nivelul clasei, prevede:
(1) Comitetul de părinţi poate decide să susţină, inclusiv financiar, întreţinerea, dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale a clasei. Hotărârea comitetului de părinţi nu este obligatorie.
(2) Sponsorizarea unei grupe/clase de către un agent economic/persoane fizice se face cunoscută comitetului de părinţi. Sponsorizarea nu atrage după sine drepturi suplimentare pentru copii/elevi/părinţi, tutori sau susţinători legali.
(3) Este interzisă implicarea copiilor/elevilor sau a cadrelor didactice în strângerea fondurilor, la nivelul unităților de învățământ.

”Consiliul reprezentativ al părinţilor/asociaţia de părinţi a unităţii de învăţământ poate atrage resurse financiare extrabugetare, constând în contribuţii, donaţii, sponsorizări etc., din partea unor persoane fizice sau juridice din ţară şi din străinătate, care vor fi utilizate pentru:

a) modernizarea şi întreţinerea patrimoniului unităţii de învăţământ, a bazei materiale şi sportive;
b) acordarea de premii şi de burse elevilor;
c) sprijinirea financiară a unor activităţi extraşcolare;
d) acordarea de sprijin financiar sau material copiilor care provin din familii cu situaţie materială precară;
e) alte activităţi care privesc bunul mers al unităţii de învăţământ sau care sunt aprobate de adunarea generală a părinţilor pe care îi reprezintă”, se mai arată în comunicat, remis ampress.ro.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.