Sandu Pocol a pierdut, azi noapte, lupta cu viața!

sandu-pocolSandu Pocol a fost, pentru aproape patru ani de zile, prefect al județului Maramureș. Între anii 2009 și 2012. A venit pe funcția de prefect, însă, din scaunul de inspector școlar general, poziție pe care a ocupat-o vreme de patru ani, înainte de a ajunge prefect. Iar înainte de asta a fost, ani de zile, inspector școlar, specializarea geografie.

Îmi amintesc de Sandu Pocol din 1999, când l-am întâlnit întâia oară în Inspectoratul Școlar. Când ISJ Maramureș își desfășura activitatea la etajul III al clădirii Consiliului Județean Maramureș. Era un om liniștit, care ocupa un scaun la o masă rotundă, alături de mulți alți colegi. Când ISJ Maramureș nu avea o clădire atât de frumoasă, ca cea de acum.

Îmi amintesc cum pregătea pentru ziarul la care lucram în acea perioadă, subiecte posibile pentru examenul de capacitate (când geografia era încă materie de examen la evaluarea finală a elevilor din clasa a VIII-a). Și cum două dintre variantele propuse de el, în lunile anterioare au fost cuprinse în subiectul de examen. Îmi amintesc și acum cât de încântat a fost nu atât de suma care a primit-o ca și recompensă, ci fiindcă a fost intuitiv. Este cea mai vie amintire legată de el, deși au trecut, de atunci, 16 ani.

În ultimii trei ani s-a retras din nou în Baia Sprie, la unitatea școlară din comunitatea în care trăia. Inițial a fost numit director, ulterior a rămas doar cu poziția de profesor de geografie. Știa deja că este bolnav, o boală care l-a măcinat în ultimii ani, zi de zi. O boală incurabilă, care azi-noapte l-a răpus. Sandu Pocol a pierdut lupta cu viața.

Nu voi comenta activitatea sa ca inspector general sau ca prefect, este un moment de reculegere, când familia îndoliată suferă. ”Maramureș Jurnal” transmite, pe această cale, cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl ierte!

Loading...

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
    A fost de omenie,un foarte bun dascăl,a publicat o parte din ceea ce a acumulat,a fost un bun conducător al ISJ și apoi a PREFECTURII MM ,în tot acest timp fiind în primul rând OM cu suflet mare.A plecat prea devreme,păcat !
    Un ultim omagiu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.