“Șansa” ar trebui sa fie un principiu mai presus decat “Hoția” atunci când vorbim despre sănătatea oamenilor.

“Șansa” ar trebui sa fie un principiu mai presus decat “Hoția” atunci când vorbim despre sănătatea oamenilor.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, duce un război privind transparentizarea informațiilor legate de vaccinare și testări în cazul Covid19. Se pare ca Ministerul Sănatății nu mai are acces la platforma cu informații despre vaccinare. Oare care o fi cauza? Transparența deranjează?

Senatorul USR PLUS Dan Ivan susține de asemenea transparentizarea acestor informații, considerată cheia pentru eficientizarea sistemului.

Peste 7000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform regulilor din strategia națională de vaccinare.

Încă năravurile se perpetuează, drept urmare 14% din cei care s-au vaccinat au făcut-o „peste rând” în centre despre care cei care erau în categoriile I și II nu știau și la care nu aveau acces. Dacă ne raportăm la județul Maramureș, în statisticile prezentate vedem concret că 969 de maramureșeni au furat un drept unor persoane cărora li se cuvenea.

”Încrederea populației în intituțiile statului se găsește la un nivel foarte scăzut datorită faptului că mulți dintre cei care dețin temporar pârghiile puterii, o folosesc în interes propriu. Avem, iată, și în cazul vaccinării, exemple prin care anumiți cetățeni își creează un avantaj nemeritat doar pentru faptul că dețin anumite poziții în instituțiile statului. Din datele prezentate de Ministerul Sănătății reiese faptul că anumiți cetățeni care trebuiau să se vaccineze doar în etapa a III-a, au fost programați în centre speciale și vaccinați înaintea celor care aveau acest drept în etapele I și II. Acest fenomen este inadmisibil, trebuie stopat, cercetat și penalizat acolo unde este cazul” – subliniaza senatorul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.