Săptămâna Europeană a Vaccinării – 24-30 aprilie 2016

vaccin-4Săptămâna Europeană a Vaccinării este o iniţiativă regional coordonată de Biroul Regional pentru Europa al OMS şi implementată de Statele Membre ale Regiunii Europene.    Campania din anul 2016 subliniază necesitatea imunizării pe tot parcursul vieții și caută să atragă atenția lumii față de importanța critică a abordării persoanelor vulnerabile, mai ales a celor care trăiesc în situații de conflict sau se află în situații de urgență.

În perioada 24-30 aprilie, în ţara noastră, sub sloganul „Prevenire. Protecţie. Imunizare.”, se deruleaza activităţi de informare şi implicare a publicului ţintă și de abordare a provocărilor legate de vaccinare, precum şi organizarea de puncte şi sesiuni de vaccinare accesibile comunităţilor identificate cu risc.

Tema campaniei este: ”Remedierea lacunelor de vaccinare”, scopul fiind creșterea acoperirii vaccinale prin atragerea atenției și prin creșterea gradului de conștientizare asupra importanței imunizării, cu un accent special pe grupurile vulnerabile.

Grație programelor de imunizare puternice, cele 53 de State Membre din Regiunea Europeană a OMS sunt mai aproape ca oricând de a elimina la nivel regional rujeola și rubeola.

S-au făcut progrese enorme în vederea atingerii acestui obiectiv, dar sunt necesare o conștientizare mai intensă și un angajament solid pentru a remedia lacunele rămase în imunizare și pentru a preveni viitoarele focare de boală.

Vaccinarea salvează milioane de vieți în fiecare an și acest succes al sănătății publice trebuie susținut.

În concordanță cu tema globală – Remedierea lacunelor de vaccinare – Săptămâna Europeană a Vaccinării din anul 2016 va impulsiona îmbunătățirea nivelului de cunoștințe privind statutul rujeolei și rubeolei în Regiunea Europeană și va stimula acțiuni necesare în toate țările pentru a se asigura o protecție echitabilă a întregii populații față de aceste boli.

Reapariția rujeolei și rubeolei va rămâne o amenințare constantă, oriunde persistă lacunele de imunizare.

În România, Campania pentru celebrarea Săptămânii Europene a Vaccinării  este coordonată de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile asigură coordonarea tehnică a Programului Național de Imunizări și evaluează realizările privind acoperirea vaccinală pentru toate vaccinurile și grupele de vârstă prevăzute în calendarul național de vaccinare.

 

DIRECTOR EXECUTIV

  1. RARES POP
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.