Șapte copii de nota 10 s-au născut la Spitalul Județean Baia Mare în prima zi din 2016!

images_1_47159600Revelionul a reprezentat doar o altă zi obișnuită pentru medicii Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, oameni a căror menire este aceea de a salva vieți și de a aduce sănătate celor bolnavi. La Unitatea de Primire Urgențe s-a simțit că e Revelionul doar fiindcă numărul cazurilor care s-au prezentat la spital a fost cu aproximativ 20 – 25% mai ridicat decât într-o zi obișnuită, însă doctorii se așteptau la acest aflux de pacienți. Marea majoritate a celor care au avut nevoie de ajutor medical au abuzat de mâncare și băutură, iar apoi unii au și devenit recalcitranți văzând că nu primesc un tratament aparte și își vor petrece noaptea dintre ani la UPU.

O rază de lumină a fost adusă de cei șapte nou-născuți care au sosit pe lume chiar în primele ore ale lui 1 ianuarie 2016, respectiv patru băieți și trei fetițe. Toți cei șapte copii sunt sănătoși, ei fiind notați cu 10 la naștere.

Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a explicat, încă o dată, că în UPU există un sistem de triaj, astfel că prioritatea o reprezintă adevăratele urgențe. Din acest motiv unii au de așteptat câteva ore până sunt preluați de un medic dar asta nu fiindcă nu au fost observați, ci fiindcă sunt alții care au fost consultați și tratați cu celeritate datorită afecțiunilor cu care s-au prezentat și care le pun viața în pericol.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.