Șapte fapte de natură penală și 40 de sancțiuni aplicate de jandarmi în domeniul silvic, în luna septembrie

lemnÎn luna  septembrie a.c., jandarmii maramureşeni au desfăşurat mai multe acţiuni în domeniul silvic pentru prevenirea şi combaterea faptelor care contravin legislaţiei specifice. Astfel, prin modificările aduse de Legea nr.133 din 2015, Codului Silvic, intrate în vigoare începând cu 13 iulie a.c., Jandarmeria Română a primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.

Pentru reducerea fenomenului tăierilor ilegale din pădurile judeţului nostru, Jandarmeria Maramureş a desfăşurat 7 acţiuni independente şi 26 de acţiuni în cooperare cu personalul Direcţiei Silvice Maramureş, având ca obiectiv principal prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniul silvic.

Urmare a acestor acţiuni, au fost constatate de către efectivele de jandarmi 7 fapte de natură penală, săvârşite de 5 făptuitori, fiind confiscată cantitatea de 20,96 metri cubi de masă lemnoasă.  Actele de constatare întocmite au fost înaintate către  organele de urmărire penală. Totodată, pe timpul acestor acţiuni au fost aplicate şi 40 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

În îndeplinirea obiectivului acţiunilor specifice desfăşurate, se remarcă buna cooperare cu personalul Direcţiei Silvice Maramureş, precum şi efortul comun determinat de particularităţi în constatarea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul silvic. Acţiunile  în cooperare şi independente vor continua în perioada următoare, chiar dacă la prima vedere rezultatele obţinute nu par spectaculoase, dar să aibă finalitatea propusă.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.