SC VITAL SA: Vizitarea stației de tratare a apei – parte a Taberei de Vară de la Liceului cu Program Sportiv Baia Mare

Un grup de 25 de copii din cadrul Liceului cu Program Sportiv  Baia Mare a vizitat, la începutul acestei săptămâni, Stația de Tratare a Apei, un obiectiv care asigură apa potabilă pentru locuitorii din municipiul Baia Mare și zonele limitrofe (Comuna Recea, Comuna Groși, Tăuții de Sus, Tăuții Măgherăuș) dar și celor mai îndepărtate (Comuna Dumbrăvița, Comuna Coaș).

Vizita a constat în prezentarea circuitului pe care îl parcurge apa, din momentul în care ajunge din lacul de acumulare Strâmtori-Firiza prin intermediul lacului tampon Berdu și până la produsul final – o apă potabilă de calitate, care este distribuită prin rețea către consumatori. Elevii au vizitat rezervoarele de apă, sala vanelor, centrul de control, sala filtrelor, dar și laboratorul de analize fizico-chimice și microbiologice – locul unde se verifică zilnic probe de apă potabilă prelevate din rețeaua de distribuție.

O activitate de 24 de ore din 24, 365 de zile pe an, pentru că asigurarea apei potabile este un procedeu care necesită mare atenție.

Vizita a fost organizată în cadrul Taberei de Vară Iulie 2023, de către doamnele profesor Dragoș Dana și Grumaz Delia, din cadrul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare.

Responsabilitatea socială reprezintă un important aspect al acțiunilor de relații publice în cadrul acestui gen de parteneriate cu unitățile de învățământ, oferindu-ne posibilitatea să educăm din timp utilizatorii de mâine ai serviciilor noastre.

Implicarea societății noastre în aceste campanii de educarea a copiilor este cu atât mai importanta cu cât noile tendințe mondiale de economisire a apei ne indeamnă să fim responsabili cu resursele naturale. Astfel, elevii învață să devină consumatori responsabili de apă, o resursă foarte prețioasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.