Scandalul burse la Centrul Universitar Nord a luat AMPLOARE!

studentGigi Sasu: ”Am depus o sesizare privind posibile suspiciuni de abuz în serviciu împotriva Universității Tehnice Cluj”

Scandalul Regulamentului de acordare al burselor întocmit de Senatul și Consiliul de Administrație al Universității Tehnice Cluj, care se aplică la nivelul tuturor centrelor universitare care aparțin de această unitate de învățământ, deci implicit și Centrului Universitar Nord Baia Mare este departe de a fi finalizat.

Gigi Sasu, masterand la Drepturile Omului la Centrul Universitar Nord, instituție de învățământ superior care aparține Universității Tehnice Cluj și unul dintre promotorii acestui demers este cel care s-a și prezentat, în cursul dimineții de marți, 17 noiembrie 2015, la Parchet.

”Am depus o sesizare privind posibile infracțiuni de abuz în serviciu împotriva Universității Tehnice Cluj. Consiliul de Administrație și Senatul Universității au adoptat, în luna iulie 2015, un Regulament de acordare al burselor care încalcă prevederile unei Hotărâri de Guvern și de asemenea, prevederi ale Constituției în ceea ce privește egalitatea de șanse și discriminare. Suspiciunea de abuz în serviciu nu este îndreptată nominal împotriva cuiva, deoarece nu știm cine a fost inițiatorul acestui Regulament care discriminează studenții cu vârstă peste 26 de ani, deși în hotărârea la care fac referire în preambulul Regulamentului de acordare al burselor este prevăzut faptul că, acestea nu pot fi acordate pe criteriul vârstei. Am semnalat, astfel, suspiciuni de abuz în serviciu în justiție. Am fost deranjat și de lipsa de reacție a conducerii Ligii Studenților ”Pintea Viteazul” din Centrul Universitar Nord Baia Mare, care au făcut declarații abia după ce noi am început demersurile în instanță și mass-media. Consider că Liga a Studenților trebuie să apere drepturile celor care studiază în universitate și să nu semneze hotărâri ce contravin intereselor celor pe care îi reprezintă. Și, în final, am speranța că aceste demersuri pe care noi le-am făcut să vină cel puțin în sprijinul viitorilor studenți, iar la acest articol 3 din Regulamentul de acordare al burselor, care limitează beneficiarii de burse la vârsta de 26 de ani să nu se mai regăsească într-un regulament viitor și promit să revin cu noi informații”, a precizat Gigi Sasu, inițiatorul acestei mișcări care încearcă să elimine discriminarea pe criterii de vârstă în Universitatea Tehnică Cluj.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.