Schimb de experiență realizat în cadrul proiectului COMAND – SYNCHRONIZATION OF OPERATIONAL EMERGENCY SITUATIONS IN BORDER REGION – HUSKROUA/1901/8.1/0059

O nouă activitate din cadrul proiectului COMAND a fost organizată în intervalul 20-22 noiembrie 2023,  respectiv un schimb de experiență în Maramureș, la care au participat 12 ofițeri ai Departamentului principal al Serviciului de Stat în Situații de Urgență al Ucrainei în regiunea Transcarpatia alături de 13 ofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

În cadrul evenimentului, s-a organizat un seminar pe tema „Fluxul de informații în situații de urgență în context transfrontalier” după care s-au prezentat autospecialele de intervenție din dotare. Evenimentul a continuat cu desfășurarea a  două exerciții tactice. Primul exercițiu, desfășurat la sediul ISU MM a fost o intervenție într-un accident rutier simulat, soldat conform scenariului, cu două victime din care una încarcerată. Echipa de intervenție a Detașamentului de Pompieri „Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, alături de colegii lor, Pompierii  SMURD, au procedat la descarcerarea, extragerea și acordarea de prim ajutor victimelor.

Al doilea exercițiu a avut loc pe platforma unui operator economic din Baia Mare și a presupus intervenția asupra unui accident între o mașină și o cisternă cu posibile scurgeri de substanțe periculoase – toluen diizocianat, soldat conform scenariului cu 4 victime. S-a intervenit la locul simulării accidentului pentru a efectua măsurători a gradului de contaminare, după care s-a trecut la evacuarea victimelor. După efectuarea triajului acestea au fost transferate la unitatea mobilă Post Avansat Mobil, instalat la locul intervenției. Conform scenariului, după evacuarea victimelor din autovehicule, cisterna a luat foc, moment în care pompierii Detașamentului de Pompieri „Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit pentru stingerea incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.