Schimbare bombă în noul cod rutier. De azi se ridică toate maşinile.Vezi cum te poţi apăra

Schimbare bombă în noul cod rutier. De azi se ridică toate maşinile.Vezi cum te poţi apăra

Noul Cod Rutier italian le interzice persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate.

Acestea fiind spuse, mai mulți români stabiliți în Italia s-au trezit cu mașinile ridicate sau amenzi usturătoare după ce s-a modificat Codul Rutier. Noua legislație le interzice persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate.

„Pentru nerespectarea dispozițiilor, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 euro și 2.848 euro. În astfel de situații, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană („Ufficio della motorizzazione civile”) competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulației vehiculului, transportul și depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public. În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispozițiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer („foglio di via”) pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancțiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian („Codice della Strada”)”, explică Ambasada României.Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.