Schimbare de ultimă oră a codului rutier: Oricine poate încasa începând de azi o amendă uriașă!

Schimbare de ultimă oră a codului rutier: Oricine poate încasa începând de azi o amendă uriașă!
Există multe greșeli frecvente pe care de astăzi nu le mai poți comite, astfel că este nevoie să ai mare atenție, în condițiile în care modificarea codului rutier le poate aduce șoferilor amenzi uriașe, relatează a1.ro.

Publicația notează că noul cod rutier prevede amenzi la care niciun șofer nu se așteaptă să existe, motiv pentru care, oamenii nu țin cont de așa zisele reguli de bun simț, care de altfel suntprevăzute și în codul rutier. Acestea fiind spuse, Toţi şoferii îi înjură pe cei care blochează intersecţiile, forţând culoarea verde a semaforului, dar puţini ştiu că ar trebui să le dea acestora prioritate. În caz contrar, ei riscă o amendă substanțială.

Cei care obișnuiesc să intre în intersecţii fără a le permite celor care au rămas blocaţi anterior în acestea să iasă riscă, dacă sunt surprinşi de poliţiştii rutieri, să primească amenzi ce pot depăşi valoare de 1.000 de lei.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice stabileşte că, mai exact, „nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia”, potrivit avocat.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.