Schimbare drastică a vremii. Val de aer polar peste România!

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat ce urmează în România în ceea ce privește vremea.

Potrivit directorului ANM, episodul de vreme rece va fi unul scurt, iar temperaturile vor deveni din nou asemănătoare celor unei zile de vară.

”Va fi o perioadă scurtă din această perspectivă pentru că deja, chiar dacă mâine înregistrăm în partea de nord, est și centru a țării o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu maxime de cel mult 12 până la 19 grade Celsius, în restul țării temperaturile se vor apropia din nou de pragul unei zile de vară, 24 de grade, inclusiv în capitală maxime de 19…21 de grade.

Iar temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât joi contăm pe un ecart cuprins între 19 până la 27 de grade iar sfârșitul de săptămână, ziua de vineri, să aducă valori chiar de 29 de grade, inclusiv în Capitală.

Rămân de interes minimele mai coborâte pe parcursul următoarelor nopți, pentru că în zonele depresionare, așa cum am înregistrat și în această dimineață, 2 grade la Târgu Lăpuș și Toplița și mâine dimineață contăm pe -2 grade în zonele depresionare, miercuri -4 grade, după care de la o zi la alta și din perspectiva minimelor, acestea vor mai crește, chiar și în capitală, de la valori în următoarele dimineți de 4…7, spre sfârșitul săptămânii ne apropiem de ceea ce înseamnă 11…15 grade Celsius.

Revin și posibile precipitații, mai ales spre finalul săptămânii, în special în partea de vest, centru și nord a țării”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.