Schimbare la ANAF. Alertă pentru toți românii care au casă de marcat

Vești proaste pentru acești români. ANAF a transmis un mesaj de ultimă oră cu privire la casele de marcat. Ce se va întâmpla cu acestea și cine sunt românii vizați de noile măsuri anunțate? Este vestea momentului în România.

ANAF vine cu o nouă veste pentru români. Anunțul a fost făcut de preşedintele instituţiei, Mirela Călugăreanu, la o conferinţă de specialitate. Potrivit acesteia, casele de marcat vor fi interconectate la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în primul semestru al acestui an.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

„Case de marcat, factură electronică, Trafic Control. Toate cele trei proiecte avansează şi să ştiţi că s-au depus şi se depun eforturi semnificative pentru dezvoltarea sistemelor informatice. Din perspectiva interconectării caselor de marcat în prezent se realizează evaluarea celor două produse informatice deja construite, destinate interconectării caselor de marcat, pentru a alege soluţia tehnică optimă, sperăm cât mai curând. Deci, în acest semestru, în primul semestru al acestui an, e clar că vor fi interconectate casele de marcat.

Deci, produsele informatice cum v-am spus au fost construite – sunt două alternative – şi în momentul de faţă ele au fost testate. În momentul de faţă noi trebuie să hotărâm împreună cu experţii în zona IT, de la CNIF (Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare – n.r.) care este soluţia optimă”, a spus Călugăreanu, la dezbaterea online cu tema: ‘Viitorul începe azi: De la supravieţuire la reconstrucţie. Noua politică fiscală, la ce ne aşteptăm?’, organizată de PwC România.

Prioritatea ANAF pentru anul 2021

Pe lângă interconectarea caselor de marcat, șeful ANAF a mai precizat că o altă prioritate pentru anul 2021 o reprezintă factura electronică. În ceea ce priveşte proiectul Trafic Control, care este finanţat prin POCA, implementarea este gândită pentru acest an, dar termenul de finalizare propus este martie 2022.

Mirela Călugăreanu a vorbit și despre sistemul SAF-T. Potrivi șefului ANAF, în această etapă s-a lucrat şi s-au realizat comparaţii cu privire la modul de construcţie al sistemului şi modul său de implementare în alte state ale Uniunii Europene.

„Vom continua rundele de întâlniri în perioada imediat următoare extrem de aplecat şi de tehnic de data acesta”, a spus Mirela Călugăreanu.

În ceea ce privește finalizarea sistemului, aa a menţionat că sistemul ar trebui finalizat până la sfârşitul lunii iulie, iar implementarea lui se va face etapizat.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.