Schimbare șocantă în noul cod rutier: De azi se ridică toate mașinile! Cum te poți apăra

Probleme mari pentru șoferii români din „Cizmă”. Noul Cod rutier italian le interzice persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate, anunță evz.ro.

Prin urmare, mai mulți români stabiliți în Italia s-au trezit cu mașinile ridicate sau, după caz, cu amenzi usturătoare, după ce s-a modificat Codul rutier.

VEZI: Vara 2019 in Insula Afroditei – Cipru Zbor charter din Cluj-Napoca

Ambasada României din Italia a publicat pe pagina de Facebook o serie de clarificări privind noua legislație și cum îi poate afecta aceasta pe români, prin care explică practic modificările din Codul rutier italian în ceea ce privește circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate.

„Pentru nerespectarea dispozițiilor, amenzile administrative prevăzute de noul cadru normativ sunt între 712 și 2.848 de euro. În astfel de situații, organul constatator transmite certificatul de înmatriculare către Autoritatea Rutieră italiană („Ufficio della motorizzazione civile”) competentă teritorial, dispune încetarea imediată a circulației vehiculului, transportul și depozitarea acestuia într-un loc care nu face obiectul accesului public. În cazul în care, în termen de o sută optzeci de zile, ce curge de la data nerespectării dispozițiilor, vehiculul nu este înmatriculat în Italia sau nu se solicită eliberarea unui document de transfer („foglio di via”) pentru a-l conduce peste frontieră, se aplică sancțiunea administrativă accesorie de confiscare a vehiculului, în temeiul art. 213 din Codul Rutier italian („Codice della Strada”)”, explică Ambasada României, potrivit sursei citate.

SUrsa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.